Konská sviečkovica s ovčím syrom

Anna Kramarčíková
šéfkuchárka reštaurácie U furmana v Tatranskej Kotline, 15. decembra 2010
Konská sviečkovica s ovčím syrom
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

600 g
300 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistené umyté mäso nakrájame na 5 mm tenké plátky a veľmi jemne doklepeme na 2 mm plátky. Osolíme, okoreníme a opražíme z obidvoch strán na rozpálenom oleji. Asi 10 sekúnd z jednej aj z druhej strany. Syr nakrájame na 2 mm tenké plátky a orestujeme z obidvoch strán na šťave od mäsa veľmi rýchlo aby sa syr neroztiekol alebo nespálil. Prekladáme 1 plátok mäsa + 1 plátok syra. Najvhodnejšia príloha sú pečené zemiaky v šupke.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@vcelka , súhlasím, keby tu bol recept zo psa, tak tiež okomentujem, že je to barbarstvo, psov jedia napr. v Kórei, ale len jeden druh na to určený pokiaľ viem..čo sa týka kravičiek, najmä tých divých, to je detto...ale naozaj kôň mi príde ako veľmi silná káva.....
To vážne? Neverila by som, že sa konzumuje aj konské mäso, to je barbarstvo! Kone neboli vyšľachtené na jedenie
Všade jedia to, čo tam majú, darmo sa nám to môže zdať čudné... Takže koňacina je tradičná v Poľsku a odtiaľ sa občas sem dováža. Mne je ľúto aj kravičky, neviem, prečo by mala byť menej chránená ako kôn, najmä divé "odrody"...