Konská sviečkovica s ovčím syrom
Anna Kramarčíková
šéfkuchárka reštaurácie U furmana v Tatranskej Kotline, 15. decembra 2010
šéfkuchárka reštaurácie U furmana v Tatranskej Kotline, 15. decembra 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Očistené umyté mäso nakrájame na 5 mm tenké plátky a veľmi jemne doklepeme na 2 mm plátky. Osolíme, okoreníme a opražíme z obidvoch strán na rozpálenom oleji. Asi 10 sekúnd z jednej aj z druhej strany. Syr nakrájame na 2 mm tenké plátky a orestujeme z obidvoch strán na šťave od mäsa veľmi rýchlo aby sa syr neroztiekol alebo nespálil. Prekladáme 1 plátok mäsa + 1 plátok syra. Najvhodnejšia príloha sú pečené zemiaky v šupke.
Slová hnusu určite v tomto prípade nie sú namieste. Ak to niekomu nechutí alebo nikdy nejedol konské mäso, nemyslím si, že má právo za to zhadzovať druhých :)
su tu ludia, ktori maju svoje predstavy ake recepty /aj 50x rovnake/ a co sa k nim ako koment moze pridat. nesnaz sa o svoj nazor, rozdupu ta kopytami :-)
je sranda, ze prave teraz prebieha debata o tom, ako vo vyrobkoch ktore sa predavaju ako polotovary alebo mrazene objavili, ze namiesto hovadzieho masa je tam len konske maso a je z toho skandal.
asi sa to na nas Slovensko este nedonieslo, preto taka kritika aj tu.
ozaj som tu registrovana kratko, ale neznamena, ze som nova!
po citani par mesiacov dozadu som sa rozhodla prihlasit ale vidim, ze to nestoji za nazor. caute mnamkaci.
citajte prosim.
keby ste vedeli co vsetko jedavate vo vyrobkoch, iba ak je skandal tak sa o tom dozviete. ja toto jedlo nepropagujem!
ale nakoniec ked je tu casto kritika na p. @2010 tak nemam co dodat. ked vam uz cestovatel neotvori oci, naco sa namahat a odrazdovat dalsich, ktori by pridali svoje obsirne nazory no nie, ked nam stacia halusky? / ktore ja uspesne varim a milujem na vsetky sposoby /!