Sviatočná plnená roláda

frezia68 - fotkafrezia68, 25. marca 2010
Sviatočná plnená roláda
Foto: frezia68

Tento recept nie je môj vlastný a podobné rolády robíme pri rodinných stretnutiach v rôznych obmenách.

60 minút
na 200 °C

Suroviny

1  kg
2,5 dcl
20 dkg
15  dkg




Postup

  1. 1

    Deň pred celkovou prípravou rolády pomelieme mäso,pridáme doň 2,5 dcl mlieka,soľ,korenie podľa chuti a dobre premiešame.Uložíme v chladničke cez noc. Na druhý deň rozložíme masu na potravinovu fóliu na hrúbku cca 1,5 cm,poukladáme šunku,syr,zrolujeme a uložíme na vymastený pekáč. Smotanou potrieme vrch rolády a pečieme asi jednu hodinu.Počas pečenia ešte raz potrieme,ak treba,podlejeme trocha vody.Použijeme na studenú misu,alebo na obed s o zemiakmi a zeleninovou oblohou

Diskusia k receptu

evusik
tento recept poznám a robievam ho aj ja, je výborný zo zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom, mňam, ale aj na studeno je táto roláda výborná a aj pekne vyzerá. Už som ju dávno nerobila teraz si mi ju pripomenula, že aj k Veľkej noci by nebola zlá. No a tá tvoja na obrázku vyzerá super.
hanina
Ja sa tiež pripájam a ďakujem za pripomenutie. Je ozaj super!
sracz
Gratulujem, z hĺbky duše i srdca, super fasa extra príma ultra vagáň špeciál! Ni vidziš, difče spod Kapušanskeho hradu, a sme 1 : 1 , Ty krasne mäsko (bistovňe bars fajne a šmačne) a mňe še zaš vidarel šumny chľebičok. Trim še, jak še kľišč, ščesce, zdrave, napady a šikovne ručky, vinčuje Ferry_Srácz = Dozdziveňa!
frezia68
Slniečko,Ty si tak tajomne nová.Každý sa tu vynovuje,musím aj ja niečo robiť.Ale ďakujem :-))
andromeda
Takúto roládu robím aj ja, len miesto mlieka dávam sladkú smotanu.
frezia68
Andromeda,so smotankou to môže byť lepšie,vyskúšam :-))
babav
Takuto roladu robievala moja mama.Do plnky pridavala aj na tvrdo uvarene vajicka a kysle uhorky .Porcie boli farebnejsie a tiez chutne .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia