Jednoduché a fajnové jedlo...opäť som mala príležitosť použiť zbytky z nedelného obedu, tentoraz mi zostali prsíčka..
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 100 gsoľ |
|
| 50 g |
|
| 100 g |
|
| 150 g |
|
| podľa chuti |
|
| štipka |
|
| 2 lyžice |
|
| 1 strúčik |
|
| 1 ks |
|
| 2 lyžice na vysmážanie |
|
| 2 ks |
|
Postup
-
1
Zemiaky očistím a postrúham.Do rajnice dám lyžicu oleja a pokrájam do neho cibuľu.Sudovú kapustu pokrájam na menšie kúsky a pridám ju na cibuľu.Spolu podusím s pridaním mletého korenia.Všetko nechám dobre upražiť.Keď je totové, nechám chvíľku vychladiť a potom kapustu zmiešam s postrúhanými zemiakmi.Pridám pokrájaný cesnak, hladkú múku 1 vajce a urobím cesto. Takého kapustové haruľky opečiem z oboch strán an horúcom oleji. Kuracie mäsko zo zbytkov nedelného obedu pokrájam na kocočky, pridám postrúhaný syr a uhorku pokrájanú na kocky.Na upečené haruľky rozdelím mäskovú zmes
- 2
posypem syrom a chvíľku prikryjem tanierom, pretože haruľky sú ešte horúce a syr sa na nich ľahko rozpustí.Ako prílohu môžme dať ľubovolné šaláty, uhorky , proste čo nám chutí..
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu