porcie
Postup
-
1
Bažantov ošklbeme, vyvrhneme vnútornosti, opláchneme vo vlažnej vode a dočistíme od chĺpkov. Stehná a prsia prešpikujeme na pásiky nakrájanou slaninou, nohy zviažeme niťou a mäso osolíme.
- 2
V kastróle na masle osmažíme ošúpanú nadrobno nakrájanú cibuľu a na kocky nakrájanú ostatnú slaninu, pridáme divoké korenie a smažíme dozlatova. Bažanty vložíme do základu, opečieme ich na oboch stranách, mierne podlejeme vodou a dáme do rúry piecť do mäkka.
- 3
V priebehu pečenia oblievame šťavou a podľa potreby dolievame teplou vodou. Mäkkého bažanta vyberieme, základ vydusíme na tuk, zaprášime múkou, po zapražení zalejeme teplou vodou a povaríme na šťavu. Prevarenú šťavu precedíme cez jemné sitko a dosolíme. Bažanta zbavíme nite a nasekáme ho na porcie. Ako prílohu podávame zemiakové krokety a červenú kapustu, alebo brusnicový kompót.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu