Bažant dusený na slanine

jurajd - fotkajurajd, 12. januára 2010
4-6
porcie

Suroviny

2 ks
100 g
2 ks
2 lyžice
2 lyžice

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bažantov ošklbeme, vyvrhneme vnútornosti, opláchneme vo vlažnej vode a dočistíme od chĺpkov. Stehná a prsia prešpikujeme na pásiky nakrájanou slaninou, nohy zviažeme niťou a mäso osolíme.

  2. 2

    V kastróle na masle osmažíme ošúpanú nadrobno nakrájanú cibuľu a na kocky nakrájanú ostatnú slaninu, pridáme divoké korenie a smažíme dozlatova. Bažanty vložíme do základu, opečieme ich na oboch stranách, mierne podlejeme vodou a dáme do rúry piecť do mäkka.

  3. 3

    V priebehu pečenia oblievame šťavou a podľa potreby dolievame teplou vodou. Mäkkého bažanta vyberieme, základ vydusíme na tuk, zaprášime múkou, po zapražení zalejeme teplou vodou a povaríme na šťavu. Prevarenú šťavu precedíme cez jemné sitko a dosolíme. Bažanta zbavíme nite a nasekáme ho na porcie. Ako prílohu podávame zemiakové krokety a červenú kapustu, alebo brusnicový kompót.

Diskusia k receptu


Jeden komentár
No toto je recept ako má byť a hlavne ten prvý postup Juraj vie ako na to