Orecchiette con cima di rapa

frezia - fotkafrezia, 10. júna 2013
Orecchiette con cima di rapa
Foto: frezia

Cime di rapa,po slovensky listy z kvaky, orecchiette po slovensky uska. Je to stary taliansky recept,pochadzajuci z Apulie. Listy kvaky maju velmi zaujimavu,pikantnu chut. Toto jedlo sa pre jeho vynimocnost rozsirilo nielen do celeho Talianska,ale vari sa aj v Nemecku v dobrych Trattoriach.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
1 kg
1 ks
4 strúčiky
2 ks
50 g
1

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravime si vsetky potrebne ingrediencie.

    Orecchiette con cima di rapa - obrázok 1
  2. 2

    Z cime di rapa otrhame väscie stare listy (po ocisteni je z neho polovica pôvodnej váhy),

    Orecchiette con cima di rapa - obrázok 2
  3. 3

    Nadrobno pokrajame feferonku,cesnak,cibulu a paradajky.

    Orecchiette con cima di rapa - obrázok 3
  4. 4

    Do panvice dame olivovy olej a do horuceho pridame feferonky,cesnak a cibulu. Kratko oprazime a pridame paradajky.

    Orecchiette con cima di rapa - obrázok 4
  5. 5

    Medzitym sa nam v slanej vode za 10 minut uvarili listy z chime di rapa, Pridame ich taktiez do panvice a premiesame.

    Orecchiette con cima di rapa - obrázok 5
  6. 6

    V tej istej vode uvarime orecchiette (vyzeraju ako uska) al dente a pridame ich k zmesi na panvici a parkrat prehodime. Osolime a okorenime cerstvo namletym korenim.

    Orecchiette con cima di rapa - obrázok 6
  7. 7

    Na zaver pridame postruhany parmezan,este to vsetko parkrat prehodime a ihned podavame. Dobru chut,vyskusajte,neolutujete.

    Orecchiette con cima di rapa - obrázok 7

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu