Foto: frezia
Cime di rapa,po slovensky listy z kvaky, orecchiette po slovensky uska. Je to stary taliansky recept,pochadzajuci z Apulie. Listy kvaky maju velmi zaujimavu,pikantnu chut. Toto Zobraziť celý popisCime di rapa,po slovensky listy z kvaky, orecchiette po slovensky uska. Je to stary taliansky recept,pochadzajuci z Apulie. Listy kvaky maju velmi zaujimavu,pikantnu chut. Toto jedlo sa pre jeho vynimocnost rozsirilo nielen do celeho Talianska,ale vari sa aj v Nemecku v dobrych Trattoriach.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravime si vsetky potrebne ingrediencie.
-
2
Z cime di rapa otrhame väscie stare listy (po ocisteni je z neho polovica pôvodnej váhy),
-
3
Nadrobno pokrajame feferonku,cesnak,cibulu a paradajky.
-
4
Do panvice dame olivovy olej a do horuceho pridame feferonky,cesnak a cibulu. Kratko oprazime a pridame paradajky.
-
5
Medzitym sa nam v slanej vode za 10 minut uvarili listy z chime di rapa, Pridame ich taktiez do panvice a premiesame.
-
6
V tej istej vode uvarime orecchiette (vyzeraju ako uska) al dente a pridame ich k zmesi na panvici a parkrat prehodime. Osolime a okorenime cerstvo namletym korenim.
-
7
Na zaver pridame postruhany parmezan,este to vsetko parkrat prehodime a ihned podavame. Dobru chut,vyskusajte,neolutujete.
www.google.de/search?q=cime+di+rapa+in+slovacco&e...
www.google.de/search?q=cima+di+rapa&newwindow=1&a...