Orecchiette con cima di rapa

frezia - fotkafrezia, 10. júna 2013
Orecchiette con cima di rapa
Foto: frezia

Cime di rapa,po slovensky listy z kvaky, orecchiette po slovensky uska. Je to stary taliansky recept,pochadzajuci z Apulie. Listy kvaky maju velmi zaujimavu,pikantnu chut. Toto jedlo sa pre jeho vynimocnost rozsirilo nielen do celeho Talianska,ale vari sa aj v Nemecku v dobrych Trattoriach.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
1 kg
1 ks
4 strúčiky
2 ks
50 g
1

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravime si vsetky potrebne ingrediencie.

    Orecchiette con cima di rapa - obrázok 1
  2. 2

    Z cime di rapa otrhame väscie stare listy (po ocisteni je z neho polovica pôvodnej váhy),

    Orecchiette con cima di rapa - obrázok 2
  3. 3

    Nadrobno pokrajame feferonku,cesnak,cibulu a paradajky.

    Orecchiette con cima di rapa - obrázok 3
  4. 4

    Do panvice dame olivovy olej a do horuceho pridame feferonky,cesnak a cibulu. Kratko oprazime a pridame paradajky.

    Orecchiette con cima di rapa - obrázok 4
  5. 5

    Medzitym sa nam v slanej vode za 10 minut uvarili listy z chime di rapa, Pridame ich taktiez do panvice a premiesame.

    Orecchiette con cima di rapa - obrázok 5
  6. 6

    V tej istej vode uvarime orecchiette (vyzeraju ako uska) al dente a pridame ich k zmesi na panvici a parkrat prehodime. Osolime a okorenime cerstvo namletym korenim.

    Orecchiette con cima di rapa - obrázok 6
  7. 7

    Na zaver pridame postruhany parmezan,este to vsetko parkrat prehodime a ihned podavame. Dobru chut,vyskusajte,neolutujete.

    Orecchiette con cima di rapa - obrázok 7

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
rada by som ochutnala. pre mňa zatiaľ nereálne, už keď sa pýtam na kvaku, pozerajú na mňa čudne, keď poviem, že chcem listy, aj na čelo si začnú klopkať... ale ktovie, možno raz :)
naozaj vynikajuca zelenina, neviem, ci na Sovensku ju dostat, ja to poznam, velmi vynimocne a lahodne chuti, kto surovinu nezozenie, nech ochutná v Taliansku, Tvoj recept je skvelý :)
@frezia , my sme tento rok kvaku zasadili .... nikdy som ju nejedla a nevedela som, že sa jedia aj listy .... tento recept je preto pre mňa skutočne zaujímavý ... potešila si ma :-))
Jej, nahodou som v krajine, je je turecka stvrt, nakupujem tam zeleninu velmi casto, pozriem sa po tejto kvake, dakujem za uzasny tip, frezia, tusim si viem aj predstavit tu chut. Inac co robite v berline, nezili ste tam este pred casom, vsakze?

Pridaj komentár k receptu: