Fish and chips s hráškovým pyré a paradajkovou salsou
šéfkuchár Brasserie La Marine v Bratislave, 17. júna 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Suroviny
800 g |
|
200 g |
|
300 ml |
|
1 kg |
|
(na vyprážanie) |
|
|
|
Hráškové pyré: | |
500 g |
|
50 g |
|
20 g |
|
|
|
Paradajková salsa: | |
1 kg |
|
50 g |
|
100 ml |
|
10 g |
|
100 g (konzervované) |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Tresku umyjeme, osušíme a zbavíme kostí. Nakrájame na porcie a osolíme. Z tempury a vody pripravíme redšie liate cestíčko, do ktorej kúsky ryby namáčame a smažíme v oleji zohriatom na 180 stupňov 6 minút dozlatista.
- 2
Očistené zemiaky nakrájame na hranolčeky a smažíme ich v rozohriatom oleji asi 10 minút v závislosti od ich hrúbky. Vypraženú rybu aj hranolčeky necháme odkvapkať od oleja a podľa chuti osolíme.
- 3
Hráškové pyré: Hrášok vložíme do vriacej vody a varíme asi 5 minút. Potom vyberieme a roztlačíme na kašu. Pridáme soľ, maslo a najemno nasekanú mätu a dobre rozmiešame.
- 4
Paradajková salsa: Paradajky blanšírujeme vo vriacej vode asi 30 sekúnd, vyberieme a vložíme do studenej vody. Ošúpeme a vyberieme tekutý stred so semienkami. Dužinu bez stredu nakrájame na malé kocky, ktoré zmiešame s nasekanou koriandrovou vňaťou, so sójovou omáčkou, s lúpanými paradajkami z konzervy, miso pastou a olivovým olejom.
Tiež vyprážaná ryba:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu