4-6
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
120 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Kačicu umyjeme, očistíme a osušíme. Potom ju celú osolíme a posypeme rascou. Jablká a hrušky umyjeme, ošúpeme a rozštvrtíme, cibuľu a kapustu nakrájame na rezance. Všetko zmiešame s hrozienkami a touto zmesou naplníme kačicu. Tú potom dáme na pekáč, celú potrieme medom, podlejeme trochou vody alebo vývaru, prikryjeme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia.
- 2
Pečieme asi pol hodiny, potom kačku odkryjeme, kožu na prsiach a pod krídlami prepichneme vidličkou a za občasného polievania výpekom pečieme ďalších 20 minút odkrytú. Potom ju obrátime, nafúknuté brucho pomocou dvoch vidličiek trochu otvoríme a kačicu dopečieme dozlatista.
- 3
Podávame s plnkou upečenou vnútri kačice a so zemiakovou alebo žemľovou knedľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu