Kačica na mede s ovocím

redakcia - fotkaredakcia, 9. decembra 2009
4-6
porcie
20 minút
príprava
120 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
3 ks
2 ks
1/4 hlávka
1 ks
150 ml
4 PL
3 PL
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kačicu umyjeme, očistíme a osušíme. Potom ju celú osolíme a posypeme rascou. Jablká a hrušky umyjeme, ošúpeme a rozštvrtíme, cibuľu a kapustu nakrájame na rezance. Všetko zmiešame s hrozienkami a touto zmesou naplníme kačicu. Tú potom dáme na pekáč, celú potrieme medom, podlejeme trochou vody alebo vývaru, prikryjeme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia.

  2. 2

    Pečieme asi pol hodiny, potom kačku odkryjeme, kožu na prsiach a pod krídlami prepichneme vidličkou a za občasného polievania výpekom pečieme ďalších 20 minút odkrytú. Potom ju obrátime, nafúknuté brucho pomocou dvoch vidličiek trochu otvoríme a kačicu dopečieme dozlatista.

  3. 3

    Podávame s plnkou upečenou vnútri kačice a so zemiakovou alebo žemľovou knedľou.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha