Paté z kačacej pečienky

egreska - fotkaegreska, 13. apríla 2010
Paté z kačacej pečienky
Foto: egreska

Postup je veľmi jednoduchý a kto má rád takéto veci,tak si určite pochutí na domácej paštéte.

Suroviny

500 g
2-3
asi 2  PL
1
2-3 stručky
2




Postup

  1. 1

    Takže slaninku si nakrajame na kocky,cibulu tiež a spolu orestujeme na kačacej masti.Pridame nakrajane pečienky a ked zhednu,osolíme ,okorenime ,pridame vňat a cesnak.Premiešame a v mixeri zmixujeme na kašu.Ochutnáme a dochutíme.Hotové preložíme do misky,na vrch dame bobkový list a zalejeme vrstvou roztopenej kačacej masti.Dame do chladničky stuhnut.Pred podavaním na povrchu posolíme.

Diskusia k receptu

sovka62
Paštéty mám veľmi rada (viem, že by som nemala) a túto určite vyskúšam. Len sa chcem spýtať - slaninka údená alebo surová? Lebo mám recept na paštétu, kam ide surová (taká aká sa vypráža), tak si nie som istá.
evanaaa
Pred týždňom som robila paté ale podľa iného receptu(podobný bol aj tu) ,kde sa dali vajcia a smotana a mixovalo sa to surové a až potom sa to dalo piecť.Mohlo to byť lepšie ale som to neustrážila a prepiekla som to,vyéparila sa mi všetka tekutina ,bolo príliš suché.Predtým som to už raz robila,vtedy sa mi to podarilo.
evanaaa
Najnovšie,keď to budem robiť,skúsim podľa egrešky.
honestka
robievam to tu z kuracich pecienok, lenze zalem kusky pecienok, este som to nemixovala cele. skusim aky byde rozdiel, lebo ked na chlebiku zahryznem do kuska pecienky, je to celkom fajne.
dakujem.
egreska
@sovka ja som dala par platkov anglickej slaniny,je to len pre chut..mala som aj domacu ale ta je čista mast tak to som tam nedala..
@evanaaa ja som tiež už robila tu pečenu so smotanou,tiež bola vyborna ale velmi jemna a nedala sa natierat,tato je skor taka roztieratelna ako pašteta..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia