Karibský papájový šalát fotorecept
Foto: 2010
Pred par dnami tu bol pridany pekny recept https://varecha.pravda.sk/recepty/salat-z-papaje-fotorecept/67739-recept.html Najpr som myslel, ze budem mudrovat, ako ho ja robim, ale ked tu moze byt 100 Zobraziť celý popisPred par dnami tu bol pridany pekny recept https://varecha.pravda.sk/recepty/salat-z-papaje-fotorecept/67739-recept.html Najpr som myslel, ze budem mudrovat, ako ho ja robim, ale ked tu moze byt 100 podobnych receptov na pagace, mozu tu byt az dva na papajovy salat.
príprava
Postup
-
1
Papaju osupeme, ja to robievam skrabkou na zemiaky. Vyberieme semienka a cast odlozime. Vseobecne vela ludi semienka zahodi, ale v tropoch sa pouzivaju namiesto korenia a v domacom lekarstve na deziinfekciu traviaceho traktu a zbavovanie sa parazitov. Chut je daco medzi korenim a horcicou. (Opatrne s mnozstvom.) Papaju nakrajame, ja som pouzil na hrubo mandolinu. Ja mam radsej na salat polozrelu, v Thajsku pouzivaju uplne zelenu.
-
2
Cervenu cibulu nakrajame na tenucke kruzky a rozoberieme. Chillli podla chute, ci vyberieme blanky a semienka. Koriandrova vnat je podobna - osobna preferencia, ja mam rad vela. Vytlacime stavu z jednej limetky. Tak centimeter cerstveho zazvoru osupeme a nastruhame. Pridame trosku exotickej chute: 1/3 lyzicky skorice. Vybalancujeme solou a zjemnime lyzicou kvalitneho olivoveho oleja a nakonie ochutime - okorenime lyzicou papajovych semienok
-
3
No a ked mame taky vyborny salat, tak som to skombinoval so slovenskou klasikou: reznom z kuracieho stehna, ale peceneho v trube. Uspech bol dobry, bolo mi poradene piect na mriezke na 200 °C, osprejovat olejom a po 10 minutach otocit.
5*
Recept odkladám, určite urobím, ak budem mať papaju.
@Marienka44 mas uplne pravdu , nesiel som do detailov pecenia.Takze pod mriezkou na nozickach som mal na plytkom plechu papier na pecenie. Po desiatich minutach som to cele vybral von a pootacal a dal naspat dokoncit.
@Maximamaximova , ono tie vyprazane kurcata su celosvetove oblubene jedlo, aj ked som napisal ze som robil slovensku verziu... nechcelo sa mi rozpisovat ze to bola karibska verzia, nemal som naladu na trolov.
Plus som robil prvy krat pecene nie vyprazane a namiesto muky som dal struhanku tzv. francuzsku verziu.
Proti slovenskej su silno okorenene .
Súhlasím, aj ja mám radšej v šalátoch tvrdšiu papáju. A chladenú.
A thajský šalát zo zelenej papáje je úplná chuťová jednička... aj ten by som si dala!
Pekný večer.
No super, aj u nas bol na Vianoce ale z manga, nase popo slak trafil.
Asi budem skoro robit alternativu z dracieho ovocia vyzera ze ho bude neurekom.