Hovädzie plátky na dubákoch a červenom víne fotorecept
Foto: izabella929
Hovädzie mäso máme radi a preto má svoje miesto v našom jedálničku aspoň jeden krát v mesiaci..pripravila som ho tentoraz na sušených dubákoch a Zobraziť celý popisHovädzie mäso máme radi a preto má svoje miesto v našom jedálničku aspoň jeden krát v mesiaci..pripravila som ho tentoraz na sušených dubákoch a podlievala som ho červeným vínom..taktiež patrí medzi recepty mojej maminky..
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hovädzie mäso som odblanila, umyla, osušila a pokrájala na plátky, ktoré som ešte vyklepala..
-
2
na panvicu som dala bravčovú masť a plátky som opiekla z oboch strán..
-
3
do rajnice som zliala výpek, pokrájala som do neho cibuľu, cesnak a opiekla...pridala som červenú papriku, podliala vínom a vložila som plátky..
-
4
Dusila som pod pokrievkou na slabom plameni do mäkka.. keď bolo mäsko hotové, vybrala som ho z rajnice a šťavu som zaprášila múkou, nechala prejsť varom a mäsom som vložila...hotové mäsko som ešte dochutila..
-
5
pokiaľ sa mäsko dusilo, uvarila som si prílohu vrtuľky.. všetko som už iba uložila na taniere , ozdobila a prejem vám dobrú chuť..
Diskusia k receptu