Foto: zuzka193
Výborný koláčik k nedeľnej kávičke. Dá sa tento zákusok pripraviť aj ako torta.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
3 žĺtky vymiešame s cukrom do penista, postupne pridáme 3 lyžice horúcej kávy a všetko dobre vyšľaháme.
-
2
Potom zapracujeme múku s práškom do pečiva.
- 3
Zo 4 bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý jemne primiešame do cesta.
- 4
Cesto upečieme na plechu, ktorý sme si vyložili papierom na pečenie, alebo vymastili maslom a pomúčili.
- 5
Pripravíme si plnku. V troche mlieka rozmiešame žĺtok a múku, vlejeme do zvyšku vriaceho mlieka a miešame, vznikne nám hustá kaša.
- 6
Maslo vymiešame s cukrom a spojíme ho s vychladnutou kašou. Vmiešame mletú kávu.
- 7
Vychladnuté cesto prekrojíme na polovicu.
- 8
Jednu natrieme džemom a potom hrubou vrstvou krému a zakryjeme druhou polovicou.
- 9
Celý zákusok natrieme zvyškom krému a posypeme mletými orechmi.
- 10
Odložíme na chladné miesto odležať a pokrájame.
- 3
a vitaj medzi nami varechacmi bezlepkacmi:)
že se dělá z menšího množství drahé bezlepkové mouky. Ukládám si
každý bezlepkový recept a v zimě budu všechno zkoušet. Teď zkouším
hlavně recepty z cukin, patizónů, paprik, dýní a peču ovocné koláče.
Jsem ráda, že nás celiatiků na Vareche přibývá a těším se na další
bezlepkové recepty.