Ríbezľové koláčiky

sunnywoman - bez fotkysunnywoman, 31. decembra 2010

Sú jednoduché na prípravu, no veľmi chutné..:D

50
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 175 °C

Suroviny

100 g
40 g
1
2
60 g
5 PL




Postup

  1. 1

    Z preosiatej múky, cukru, vanilínového cukru, žĺtkov a zmäknutého tuku rýchlo zamiesime hladké cesto. Odložíme na polhodinu do chladničky.

  2. 2

    Vyformujeme valček, pokrájame asi na 40 kúskov.

  3. 3

    Urobíme guľôčky a dáme na vymastený plech (al. papier na pečenie).

    Ríbezľové koláčiky - obrázok 3
  4. 4

    Mierne guľôčky roztlačíme na kolieska v strede s jamkou.

    Ríbezľové koláčiky - obrázok 4
  5. 5

    Jamku, v strede koláčikov, naplníme ríbezľovým džemom.

    Ríbezľové koláčiky - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme pri teplote 175 stupňov do ružova. Vychladnuté koláčiky môžeme pocukrovať alebo poliať čokoládou.

    Ríbezľové koláčiky - obrázok 6

Diskusia k receptu

alena45
robila som ich na Vianoce - volajú ich husárske gombíky. Tie priehlbinky som robila piestom lisu na cesnak. Ale sú vynikajúce.
sovka62
Podobné pečiem na každé Vianoce, len hotovú guľku najprv vrchnou stranou omočím v bielku, potom v mletých orechoch, položím na plech a ostatné už tak, ako ty.
nikki1
Zlatučké, maličké, jednoduché...to môžem...super, dakujem
norar
uzasne! dnes som ich skusila, vysli uplne genialne, pouzila som prave robezle a je to naozaj jednoduche a velmi dobre! vdaka za tip!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia