
Pečené kuracie krídelká
Pečené krídelká veľmi často podávajú v reštauráciách ako hlavné jedlo. Veľmi dobre ochutené, s rôznymi...

Farmárske kuracie stehná s hríbami na smotane a mrkvovými nokerlami
Dnešný sviatočný predvianočný obed som trošku spestrila s kuracími stehnami na sušených dubákoch na smotane a príloha...

Grécky zemiakový šalát
Zemiaky umyjeme kefkou a dáme variť do osolenej vody. Medzi tým si pripravíme zálievku z octu, oleja...

Kukuricová polievka
Do 1, 5 l horúcej vody dáme bujóny a pridáme nakrájanú cibuľu (môže byť aj na hrubšie,...

Falafel
Známa chuť Blízkeho východu, alebo nočnej návštevy kebabárne na rohu ulice....

Losos á la bylinky
Milujeme ryby. Všetky druhy a takmer všetky spôsoby prípravy- okrem tých konzervovaných v paradajkovej omáčke a...

Debrecínska bravčová kotleta
Bravčové karé jemne naklepeme na oboch stranách, osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenom oleji. Počas...

Slovenská čína
Tento recept ma naučil môj ocino. Je to veľmi jednoduché na prípravu a hlavne veľmi chutné...

Zemiakové fašírky so šošovicou fotorecept
Recept na tieto fasirky som nasla tu v jednom starom casopise. Fasirky sa mozu podavat ako...

Teľacie frikassé na víne
Klasické omáčkové a knedlíkové jedlá robím málokedy. Jednoducho nie je čas. Ale občas ma niečo...

Jarné závitky podľa Kristíny Tran
Talentovaná speváčka Kristína Tran nám v tomto videu predstaví recept na obľúbené tradičné vietnamské jedlo.

Arménsky steak, grilované ružiaky a tzatziky
Toto je neskutočne chutná marináda nemusí byť len na kuracie je dobra aj na rybu na bravčové...

Krémová karfiolová polievka s praženými krevetami
Cibuľu nakrájame na jemno. V hrnci rozpustíme maslo a pridáme trochu oleja. Pridáme cibuľu a...

Špenátová rýže (brokolicová nebo karfiolová)
Ke kuřecímu i jinému masu, samotná také chutná .

Farro šalát
Farro je znama obilnina v talianskej kuchyni a v poslednej dobe je velmi popularna aj ...

Vyprážané fazuľové struky
Tento recept som dostala od priateľky aj so zelenou fazuľkou.

Hrachové karí
Sušený hrach si na noc namočíme, ráno vodu scedíme a vymeníme za novú. Uvaríme ho...

Chrbát z diviaka na restovanom špenáte
Mäso narežeme na kusy po 200 g, osolíme, okoreníme. Na panvičke rozohrejeme časť oleja...

Zapekaný karfiol s údeninou (fotoreceot)
Súčasťou dnešného obeda bol aj zapekaný karfiol vývar som použil na polievku a údené koleno pečenie...

Hovädzie s pečenou zeleninou a yorkshire pudingom
Možno vás inšpirujem na veľkonočný nedeľný obed.

Rýchly malinový koláč
Dnes má prísť návšteva, koláč mal byť pôvodne jablkový, ale čerstvé niekam zmizli a zavarené skysli... takže...

Polievka z ružičkového kelu
Očistený kel umyjeme, vložíme do 1 l vody, osolíme, okoreníme, prisypeme rascu a...

Portugalské carpaccio z rybieho filé
Ak si myslíte, že len Japonci a Eskimáci sa pýšia výsadou pochutnávať si na surovej rybe,...

Dusené bravčové na paprike
Papriku umyjeme, očistíme, nakrájame na rezance. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. V panvici...

Chilli con carne z pomalého hrnca
Pre milovníkov pomalých hrncov :-)) Recept je podľa Jane Hornby.

Pečeňová nátierka
Tento recept mám od bývalej kolegyne. Je to dobrá nátierka, pripomína mi chuťou kačaciu alebo...