Mäsko pre šťastie

hanina - bez fotkyhanina, 29. apríla 2010
Mäsko pre šťastie
Foto: hanina

Tento recept je z vrecúška korenín na čínu. Viedli sa tu diskusie o číne. Mne je to v podstate jedno či je to pravá Zobraziť celý popisTento recept je z vrecúška korenín na čínu. Viedli sa tu diskusie o číne. Mne je to v podstate jedno či je to pravá čína alebo nie. Dôležité je, či je jedlo chutné a uľahčí mi nejakým spôsobom život. Tento recept je už roky mojim obľúbeným, lebo si môžem mäso pripraviť vopred a dovariť, keď to potrebujem. Môžeme ho robiť z bravčového, kuracieho alebo morčacieho mäsa.. Ba aj z hovädziny.

Suroviny

350  g
1  PL
1 ks
100  g




Postup

  1. 1

    Mäso / kuracie, bravčové, morčacie/ nakrájame na rezance. V miske rozmiešame 1 PL koreniaceho prípravku s vajíčkom, vložíme mäso a necháme v chladničke postáť minimálne hodinu. Mne sa osvedčili 2 - 3 dni.

  2. 2

    Pripravené mäso prudko opečieme na oleji. Pred dopečením pridáme nakrájanú cibuľu, pór, šampiňóny, kápiu a orestujeme. Ak nám niečo chýba napr. pór - vôbec to nevadí ak ho vynecháme. Mäso je výborné aj s hríbikmi z mrazničky.

  3. 3

    V bielom polosladkom víne / podľa chuti/ si rozmiešame sójovú omáčku , pridáme k mäsu a chvíľu podusíme. Podávame s ryžou.

Diskusia k receptu

marlen
milá@hanina , robievam podobné, ale vynechávam pácovaniie, aj všetky koreniny, najprv orestujem pór, odložím. orestujem mäso a zmiešam. jemná prírodná chuť. niekto to tu nazval milo - krájanica. niekedy, keď mám mäsa viac, nakrájam, naložím do olivového oleja, dám do vrecúška, vytlačím vzduch a využijem podobne neskôr. takže buď korenené, ako tvoje, alebo jemné prírodné.....
chcem tým povedať, že niekedy môžeme používať viac korenia než treba a zabúdame na prirodzené chute použitých surovín, ktoré sa nemôžu rozvinúť, lebo ich "zabijeme". čím sme starší, tým viac strácame čuch aj chuť, potom sa nám môže zdať všetko plané, alebo že vône boli lepšie v našej mladosti......preto to rád striedam - prírodné s korenenými. už sa nebudem rozkecávať, vďaka za recept a posmelenie nečíňanov.)))))))
hanina
@marlen Milý Marlen - aj ja niekedy robím na prírodno a nielen kuracinu.
Máš veľkú pravdu s tým, že niekedy jedlá až "prešpekulujeme". Ja som raz kdesi čítala, že sa má použiť najviac 3 druhy korenia vrátane soli. Ale v tejto dobe keď je taký rozmach korenín a byliniek sa často necháme uniesť.
A ešte poznámočku: veď Ty si ešte mladý a už sa zamýšľaš nad takými vecami. / čuch v starobe/. Buď si hĺbavý človek alebo vynikajúci kuchár. Mne sa vidí, že oboje. Vďaka a pekný deň!
chorvatka
Vazeni varechaci, myslim, ze zbudate, ze tie koreniny su bud liecivé (dumbier, kurkumin, cierne korenie ci paliva paprika = kapseicin) a ze navyse nemusime pridavat sol, ktora je akymsi jedinym "korenim" niektorych tiez "kucharov". A navyse mäsko je takymto nalozenim do pacu i trosku uvarené, zelenina nie je prevarena a teda v nej zostali dajaké vitaminy, atd...A Haninke Bravoooo
chorvatka
Este zom zabudla dodat, ze v Indii, kde vsetci nemaju ladnicky a mraznicky, korenie curry napriklad konzervuje mäso.
hanina
@chorvatka ďakujem mám veľmi rada podobné jedlá a už som bola aj v pomykove, či sú vôbec OK.
chocoheart
Ja si myslím že je všetko OK čo nám chutí.Teda s mierou.Keď som nedávno povedala doktorovi že som po operácií pribrala a nedarí sa mi chudnúť,odpovedal.Buďte rada,chudnú väčšinou tí,ktorí sú chorí.takže...:-))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia