Foto: hanina
Tento recept je z vrecúška korenín na čínu. Viedli sa tu diskusie o číne. Mne je to v podstate jedno či je to pravá Zobraziť celý popisTento recept je z vrecúška korenín na čínu. Viedli sa tu diskusie o číne. Mne je to v podstate jedno či je to pravá čína alebo nie. Dôležité je, či je jedlo chutné a uľahčí mi nejakým spôsobom život. Tento recept je už roky mojim obľúbeným, lebo si môžem mäso pripraviť vopred a dovariť, keď to potrebujem. Môžeme ho robiť z bravčového, kuracieho alebo morčacieho mäsa.. Ba aj z hovädziny.
Postup
-
1
Mäso / kuracie, bravčové, morčacie/ nakrájame na rezance. V miske rozmiešame 1 PL koreniaceho prípravku s vajíčkom, vložíme mäso a necháme v chladničke postáť minimálne hodinu. Mne sa osvedčili 2 - 3 dni.
- 2
Pripravené mäso prudko opečieme na oleji. Pred dopečením pridáme nakrájanú cibuľu, pór, šampiňóny, kápiu a orestujeme. Ak nám niečo chýba napr. pór - vôbec to nevadí ak ho vynecháme. Mäso je výborné aj s hríbikmi z mrazničky.
- 3
V bielom polosladkom víne / podľa chuti/ si rozmiešame sójovú omáčku , pridáme k mäsu a chvíľu podusíme. Podávame s ryžou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
chcem tým povedať, že niekedy môžeme používať viac korenia než treba a zabúdame na prirodzené chute použitých surovín, ktoré sa nemôžu rozvinúť, lebo ich "zabijeme". čím sme starší, tým viac strácame čuch aj chuť, potom sa nám môže zdať všetko plané, alebo že vône boli lepšie v našej mladosti......preto to rád striedam - prírodné s korenenými. už sa nebudem rozkecávať, vďaka za recept a posmelenie nečíňanov.)))))))
Máš veľkú pravdu s tým, že niekedy jedlá až "prešpekulujeme". Ja som raz kdesi čítala, že sa má použiť najviac 3 druhy korenia vrátane soli. Ale v tejto dobe keď je taký rozmach korenín a byliniek sa často necháme uniesť.
A ešte poznámočku: veď Ty si ešte mladý a už sa zamýšľaš nad takými vecami. / čuch v starobe/. Buď si hĺbavý človek alebo vynikajúci kuchár. Mne sa vidí, že oboje. Vďaka a pekný deň!