Chilli con carne
Chilli con carne

Chilli con carne z pomalého hrnca

kucharka - fotkakucharka, 6. júla 2020
Chilli con carne z pomalého hrnca
Foto: kucharka

Pre milovníkov pomalých hrncov :-)) Recept je podľa Jane Hornby.

6
porcií
20 minút
príprava
480 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1 hrsť
2 PL
500 g
2 strúčiky
1 ČL
1 ČL
2 ČL
1 ČL
2 PL
400 g
300 ml
400 g (v konzerve)
1 tabuľka (min 70 %)




Postup

  1. 1

    Nakrájanú cibuľu, papriku a čerstvý koriander vložíme do pomalého hrnca. (Trochu koriandra si odložíme na zdobenie.)

    Chilli con carne z pomalého hrnca - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici s horúcim olejom sprudka opečieme na veľké kocky nakrájané mäso, posolíme a pokoreníme. Opekáme po častiach.

    Chilli con carne z pomalého hrnca - obrázok 2
  3. 3

    Mäso vložíme do pomalého hrnca k cibuli a paprike.

    Chilli con carne z pomalého hrnca - obrázok 3
  4. 4

    Na panvici, kde sme opekali mäso, opečieme roztlačený cesnak, koreniny a oregano.

    Chilli con carne z pomalého hrnca - obrázok 4
  5. 5

    Postupne pridáme pretlak, paradajky a vývar. Privedieme k varu. V zime používam lúpané paradajky a keď nemám domáci vývar, dám kupovaný alebo len vodu.

    Chilli con carne z pomalého hrnca - obrázok 5
  6. 6

    Horúce vylejeme na mäso v pomalom hrnci.

    Chilli con carne z pomalého hrnca - obrázok 6
  7. 7

    Prikryté varíme 7 hod na Low, alebo 3,5 hod na High. Pridáme fazule a ešte povaríme 1 hod na Low alebo 0,5 hod na High.

    Chilli con carne z pomalého hrnca - obrázok 7
  8. 8

    Nakoniec vmiešame čokoládu. Podávame s ryžou. Ja ešte dám lyžicu smotany, “zapichnem” čipsy, posypem čerstvým koriandrom a nakrájanými chilli papričkami.

    Chilli con carne z pomalého hrnca - obrázok 8
  9. 9

    A tu sú kamarátky chilli:

    Chilli con carne z pomalého hrnca - obrázok 9

Diskusia k receptu

kvakac
Vďaka za recept. Rozmýšľal som ako to dať do pomalého hrnca. Mám po starosti, veľmi sa mi to hodí. Uložené a čaká na poradovník tento recept.
haji
Jejda, to je pěkný receptík! Oprášila jsem před pár dny pomaláč, to bude fajn změna, pomalit hovězí podle tvého receptíku. Děkuji za inspiraci, jsi šikulka!
evanaaa
Práve toto jedlo mám napláne spraviť, aj fazuľu som kúpila, červenú v konzerve, tú často používam. Dosiaľ som to robievala s mletým mäsom, ale som chcela vyskúšať aj s nakrájaným na kocky, asi tak aj spravím. Najradšej to ale máme len s chlebíkom.....
evanaaa
Práve toto jedlo mám napláne spraviť, aj fazuľu som kúpila, červenú v konzerve, tú často používam. Dosiaľ som to robievala s mletým mäsom, ale som chcela vyskúšať aj s nakrájaným na kocky, asi tak aj spravím. Najradšej to ale máme len s chlebíkom.....