Chilli con carne
Chilli con carne

Chilli con carne z pomalého hrnca

kucharka - fotkakucharka, 6. júla 2020
Chilli con carne z pomalého hrnca
Foto: kucharka

Pre milovníkov pomalých hrncov :-)) Recept je podľa Jane Hornby.

6
porcií
20 minút
príprava
480 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1 hrsť
2 PL
500 g
2 strúčiky
1 ČL
1 ČL
2 ČL
1 ČL
2 PL
400 g
300 ml
400 g (v konzerve)
1 tabuľka (min 70 %)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakrájanú cibuľu, papriku a čerstvý koriander vložíme do pomalého hrnca. (Trochu koriandra si odložíme na zdobenie.)

    Chilli con carne z pomalého hrnca - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici s horúcim olejom sprudka opečieme na veľké kocky nakrájané mäso, posolíme a pokoreníme. Opekáme po častiach.

    Chilli con carne z pomalého hrnca - obrázok 2
  3. 3

    Mäso vložíme do pomalého hrnca k cibuli a paprike.

    Chilli con carne z pomalého hrnca - obrázok 3
  4. 4

    Na panvici, kde sme opekali mäso, opečieme roztlačený cesnak, koreniny a oregano.

    Chilli con carne z pomalého hrnca - obrázok 4
  5. 5

    Postupne pridáme pretlak, paradajky a vývar. Privedieme k varu. V zime používam lúpané paradajky a keď nemám domáci vývar, dám kupovaný alebo len vodu.

    Chilli con carne z pomalého hrnca - obrázok 5
  6. 6

    Horúce vylejeme na mäso v pomalom hrnci.

    Chilli con carne z pomalého hrnca - obrázok 6
  7. 7

    Prikryté varíme 7 hod na Low, alebo 3,5 hod na High. Pridáme fazule a ešte povaríme 1 hod na Low alebo 0,5 hod na High.

    Chilli con carne z pomalého hrnca - obrázok 7
  8. 8

    Nakoniec vmiešame čokoládu. Podávame s ryžou. Ja ešte dám lyžicu smotany, “zapichnem” čipsy, posypem čerstvým koriandrom a nakrájanými chilli papričkami.

    Chilli con carne z pomalého hrnca - obrázok 8
  9. 9

    A tu sú kamarátky chilli:

    Chilli con carne z pomalého hrnca - obrázok 9

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Vďaka za recept. Rozmýšľal som ako to dať do pomalého hrnca. Mám po starosti, veľmi sa mi to hodí. Uložené a čaká na poradovník tento recept.
Práve toto jedlo mám napláne spraviť, aj fazuľu som kúpila, červenú v konzerve, tú často používam. Dosiaľ som to robievala s mletým mäsom, ale som chcela vyskúšať aj s nakrájaným na kocky, asi tak aj spravím. Najradšej to ale máme len s chlebíkom.....