Chilli con carne z pomalého hrnca
Foto: kucharka
Pre milovníkov pomalých hrncov :-)) Recept je podľa Jane Hornby.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
1 ks |
|
1 hrsť |
|
2 PL |
|
500 g |
|
|
|
|
|
2 strúčiky |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
400 g |
|
300 ml |
|
400 g (v konzerve) |
|
1 tabuľka (min 70 %) |
|
Postup
-
1
Nakrájanú cibuľu, papriku a čerstvý koriander vložíme do pomalého hrnca. (Trochu koriandra si odložíme na zdobenie.)
-
2
Na panvici s horúcim olejom sprudka opečieme na veľké kocky nakrájané mäso, posolíme a pokoreníme. Opekáme po častiach.
-
3
Mäso vložíme do pomalého hrnca k cibuli a paprike.
-
4
Na panvici, kde sme opekali mäso, opečieme roztlačený cesnak, koreniny a oregano.
-
5
Postupne pridáme pretlak, paradajky a vývar. Privedieme k varu. V zime používam lúpané paradajky a keď nemám domáci vývar, dám kupovaný alebo len vodu.
-
6
Horúce vylejeme na mäso v pomalom hrnci.
-
7
Prikryté varíme 7 hod na Low, alebo 3,5 hod na High. Pridáme fazule a ešte povaríme 1 hod na Low alebo 0,5 hod na High.
-
8
Nakoniec vmiešame čokoládu. Podávame s ryžou. Ja ešte dám lyžicu smotany, “zapichnem” čipsy, posypem čerstvým koriandrom a nakrájanými chilli papričkami.
-
9
A tu sú kamarátky chilli:
Keby ste sa rozhodli inšpirovať, dajte vedieť ako chutilo...:-))
Pekný deň.