Kuracie soté s hríbami a rožkovou knedľou

feli - fotkafeli, 1. júna 2010

Toto je moje najobľúbenejšie jedlo! Recept mám od bývalého kolegu, hubára :-) Pripravujem ho pri sviatočných príležitostiach, keďže čerstvých/mrazených hríbov doma nikdy nie je Zobraziť celý popisToto je moje najobľúbenejšie jedlo! Recept mám od bývalého kolegu, hubára :-) Pripravujem ho pri sviatočných príležitostiach, keďže čerstvých/mrazených hríbov doma nikdy nie je nazvyš. Vynikajúce, naozaj odporúčam.

5
porcií
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2  kg
1/2 kg
1 ks
2 ks
6 ks
3 - 4 lyžice
4 ks
3 - 4 lyžice




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájať na tenké prúžky, osoliť, okoreniť, poliať olejom a odložiť na noc do chladničky. Nakrájanú cibuľu dobre opražiť, k tomu pridať nakrájené hríby, spolu podusiť asi 15 minút (podľa potreby podlievať trochou vody)

  2. 2

    Mäso ZVLÁŠŤ opražiť na panvici, kým nie je mäkké. (tiež trocha podlievať) Pridať k uduseným hríbom, premiešať, trochu spolu povariť (stačí 1-2 minútky), priliať šľahačku (podľa potreby 1 alebo 2 šľahačky), premiešať, krátko povariť na miernom ohni.

  3. 3

    6 rožkov nakrájať na menšie kocky, jemne pofŕkať mliekom (3 - 4 lyžice). Nesmie to byť veľmi poliate, aby sa to nerozmočilo.

  4. 4

    Pridať 4 žĺtky, osoliť, okoreniť, pridať 2 - 3 lyžice hrubej múky, trocha nasekanej petržlenovej vňate a premiešať lyžicou. nakoniec vmiešať sneh zo 4 bielkov. Urobiť 2 knedle - uložiť v tvare valčeka na alobal, poriadne zabaliť, dať oba zabalené valčeky variť do vriacej vody. Ja pre istotu balím do 2 alobalov, aby sa voda nedostala k cestu a nerozmočila ho. Varí sa 10 minút, otočí sa a ešte ďalších 10 minút.

  5. 5

    Na koliečka nakrájaná knedľa sa poleje soté s mäsom a hubami.

Diskusia k receptu

enerrgizer
škoda, že nie je fotka...našťastie si to viem predstaviť...výborné, ide do KK :-)
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Nóóó, toto môže byť fajné! Uložené a určite vyskúšam.
evas13
Ukladám si ho, veľmi ma zaujal, tá knedlička je super.
feli
Ano, smotany primerane :) nabuduce ked budem varit toto jedlo, nafotim a pridam! ak sa to da, este to tu musim poobjavovat, som tu na vareche nova.. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia