Hruškový koláč podľa Marielle - Fondant aux poires fotorecept

amelie - fotkaamelie, 2. novembra 2012
Hruškový koláč podľa Marielle - Fondant aux poires (fotorecept)
Foto: amelie

Je mäkkučký a voňavý...

15 minút
príprava
45 minút
na 170°C °C

Suroviny

6 ks
120 g
150 g
1 PL
1 PL
40 g
150 ml
3-4 PL
3-4 PL
2 ks




Postup

  1. 1

    Hrušky ošúpeme, odstránime jaderníky a pokrájame na kúsky veľké približne 2x2cm. V miske rozpustíme vanilkový cukor v hruškovici a naložíme do nej kúsky hrušiek. Prikryjeme a necháme 1-2 hodiny macerovať. Pripravíme si ostatné suroviny.

    Hruškový koláč podľa Marielle - Fondant aux poires (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď sa už hrušky macerovali potrebný čas, urobíme cesto na koláč. Do misy preosejeme hladkú múku s kypriacim práškom, pridáme celé vajcia, kryštálový cukor, smotanu, olej a maslo a vymiešame úplne hladké cesto. Malo by byť stredne husté - z lyžice by malo pomalšie stekať.

    Hruškový koláč podľa Marielle - Fondant aux poires (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do cesta zľahka vmiešame hrušky aj s alkoholom, v ktorom boli naložené.

    Hruškový koláč podľa Marielle - Fondant aux poires (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Malom dobre vymastíme keramickú alebo sklenenú zapekaciu misu - štvorcovú alebo okrúhlu s priemerom 24 cm - a vlejeme do nej cesto.

    Hruškový koláč podľa Marielle - Fondant aux poires (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme pomaly pri 170°C na prostrednej mriežke. Rúru vopred nepredhrievame. Ešte horúci koláč vyklopíme na dosku, posypeme práškovým cukrom a keď trošku vychladne, pokrájame ho.

    Hruškový koláč podľa Marielle - Fondant aux poires (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

dajanca
zaujímavý recept... jednoduchý... vyskúšam... :-)
amelie
@sisok , predsa tá novinárka, čo si aj ty skúšala jej lapin en blanquette:-)
qaroh
Ja robím tento koláčik od kamarátky:
Koláč od tety Glasovej:
Potrebujeme: 1 balíček lístkového cesta, 1 veľký hruškový kompót alebo čerstvé hrušky, 4 dkg hladkej múky,10dkg práš. cukor alebo
krištalový,1 vanilk. cukor, 2 žĺtky,2 dcl šlahačky, orechy alebo
mandle na posypanie, chuť do pečenia.

Postup: Lístkové cesto rozvaľkame do okruhlej formy na pečenie, okraje trochu vyzdvihneme, cesto popicháme vidličkou. Zo šľahačky múky a cukru uvaríme krém, do vlažného krému primiešame žĺtky. Na cesto pokrájame hrušky, zalejeme krémom, posypeme orechami. Pečieme asi pri teplote 180 asi 20-30 min a po vychladnutí jeme.
kucharka
Ďakujem za jednoduchý a veľmi chutný koláčik. Nemala som toľko hrušiek, tak som tam šupla aj pár jabĺk. Návšteva si pochvaľovala, dokonca som im musela aj pár kúskov zabaliť...:-))
Pekný deň.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia