Švajčiarske nokerle s kuracinou a so šampiňónmi

Ľudovít Turčan
šéfkuchár Horského hotela Remata v Ráztočne, 21. apríla 2016
Švajčiarske nokerle s kuracinou a so šampiňónmi
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
8
100 ml
600 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Z múky, vajec a mlieka vytvoríme cesto a vyvaríme v slanej vode halušky – nokerle. Potom nakrájame kuracie prsia, pór opečieme, pridáme šampiňóny a mletú papriku, zalejeme smotanou.

  2. 2

    Do panvice vložíme nokerle, na ne vylejeme zmes mäsa a dozdobíme opečenou farebnou paprikou. Môžeme podávať aj na panvici.

Diskusia k receptu

drajan
8 vajec? nie je to omyl? robím nokerle a veľmi chutné... a na 350 g múky dávam 1-2 vajcia (dávam aj kyslú smotanu) a sú ozaj výborné... nevravím, že tieto nebudú, ale 8 vajec? to je ozaj nejako veľa.
marienka44
Celý postup je akýsi neukončený. Nie je uvedené, ako dalej spracovávať kur. prsia, len že ich nakrájame.
hotelremata
@Drajan (21.4.2016 14:27)

Dobrý deň z Hotela Remata
Švajčiarske nokerle sú typické tým, že do nich idú len vajcia, múka a trocha minerálky na nakyprenie. Cesto musí byť redšie, aby sa nepodobalo na cesto prílohových štandardných halušiek.
Veríme, že sa Vám recept podarí. V prípade ďalších otázok sme pripravení Vám odpovedať.
s pozdravom, hotel remata (L. Turčan)
evanaaa
No teda - v surovinách sa uvádza mlieko do halušiek a teraz čítam, že tam ide minerálka aj to len trocha, tak ako teda? Ešte tu nebol recept od profikuchárov, ktorý by bol dokonalý čo do postupu, surovín alebo dokonca aj obrázku. Vlastne ani by nemuseli tie recepty byť, je tu dosť iných, od nás, amatérov, ale to je len názor môj....
zivestriebro
@Evanaaa (22.4.2016 18:25)
Myslím si, že je to absolútna drzosť napísať, že tu ešte nebol recept od profesionálnych kuchárov, ktorý by bol dokonalý. Ako môžeš niečiu prácu, nápady, čas... zhodiť mávnutím ruky. Klameš, boli tu stovky dokonalých, ku ktorým nemal nikto žiadnu výhradu, len obdivné slová. A už Ti dokonca vadia aj obrázky... No nehoráznosť.Pomýliť sa môže každý, resp. niečo si nevšimnúť, opomenúť. Nezabúdaj, že profesionálni kuchári sa nezaoberajú receptami tak podrobne, ako keď to robí niekto len občas pre radosť. Varia spamäti, improvizovane... nepotrebujú na to slovné postupy a často ani gramáže surovín. Tak keď chcú obohatiť Varechu, tak odskočia od svojej náročnej (časovo i fyzicky) každodennej roboty a podelia sa o jedlá, ktoré majú najmä inšpirovať. Tak to ber tak, trochu s nadhľadom...

yana
Živé striebro hamuj. V recepte je naozaj mlieko a reakcii z hotela minerálka.
A väčšina profesionálnych receptov nemá žiadnu reakciu od nás, amatérov.
mata3636
@Zivestriebro (22.4.2016 18:59)

Ty si profikuchár, že ich tak obhajuješ? Evanaaa má 100% pravdu. Čo profirecept, to kiks. Tak ak na to nemajú čas, nech sa na to vykašlú a nepridávajú tu žiadne recepty. Lebo potom človek ľahko nadobudne pocit, že nielen tuto je ich práca odfláknutá.
methi
""Varia spamäti, improvizovane... nepotrebujú na to slovné postupy a často ani gramáže surovín."" Vzdy som si myslela, ze prave profikuchar musi dodrziavat presne gramaze, pretoze ked pridem do tej istej restauracie trikrat a vypytam si to iste jedlo, malo by vzdy chutit rovnako.. a nie improvizovane. Improvizacia je vysada domacej kuchyne. Recept bol asi zbrklo napisany, ale ocenujem, ze sa aspon pan kuchar ozval, aby odpovedal. Tak to mozno aj adminky daju doporiadku, lebo inak to znie celkom ako fajn jedlo.
kimlo
@Zivestriebro (22.4.2016 18:59)

Nemyslím si ze by profesionálni kuchári improvizovali... To by bol ich koniec...
ursina
Áno aj mňa zaujalo v recepte 8 vajec ... Skúste. No.... Budú to tvrdé broky, a nie švajčiarske "Spätzle".

Ja dávam na 500 g múky len 1-2 vajcia podľa veľkosti, štipku sódy bicarbóny a trocha vody, cca 2-3 dl. Varím len chvíľku v osolenej vode kým nevyplávu. Omastím olejom, nie maslom, lebo vtedy sú mazľavé. A tajný tip je pridať čerstvú posekanú petržlenovú vňať, ako to roba v Rakúsku !!
radox1
8 vajec je podla mna vela,to musia byt naozaj tvrde ako ceske broky.
evanaaa
Ďakujem tým, čo ma tu obránili, možno som to až tak nemyslela, ale ak by sa @zivestriebro podívalo na niektoré recepty od šéfkuchárov, možno by aj za pravdu dalo.......tie "pochybenia" zbadá každý, kto to tu častejšie sleduje. Nechcem nejako zaznávať ich prácu, sama mám v rodine kuchára, ktorý jeden čas účinkoval aj v jednej TV relácii o varení, ale ak sa nájde tých chýb viac, tak........
evanaaa
A ešte - mne obrázky nevadia, vždy je lepšie, ak sú pridané aj k postupu, len viackrát sa stalo, že sa dané foto nezhodlo s receptom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia