Švajčiarske nokerle s kuracinou a so šampiňónmi
Ľudovít Turčan
šéfkuchár Horského hotela Remata v Ráztočne, 21. apríla 2016
šéfkuchár Horského hotela Remata v Ráztočne, 21. apríla 2016
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z múky, vajec a mlieka vytvoríme cesto a vyvaríme v slanej vode halušky – nokerle. Potom nakrájame kuracie prsia, pór opečieme, pridáme šampiňóny a mletú papriku, zalejeme smotanou.
- 2
Do panvice vložíme nokerle, na ne vylejeme zmes mäsa a dozdobíme opečenou farebnou paprikou. Môžeme podávať aj na panvici.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dobrý deň z Hotela Remata
Švajčiarske nokerle sú typické tým, že do nich idú len vajcia, múka a trocha minerálky na nakyprenie. Cesto musí byť redšie, aby sa nepodobalo na cesto prílohových štandardných halušiek.
Veríme, že sa Vám recept podarí. V prípade ďalších otázok sme pripravení Vám odpovedať.
s pozdravom, hotel remata (L. Turčan)
Myslím si, že je to absolútna drzosť napísať, že tu ešte nebol recept od profesionálnych kuchárov, ktorý by bol dokonalý. Ako môžeš niečiu prácu, nápady, čas... zhodiť mávnutím ruky. Klameš, boli tu stovky dokonalých, ku ktorým nemal nikto žiadnu výhradu, len obdivné slová. A už Ti dokonca vadia aj obrázky... No nehoráznosť.Pomýliť sa môže každý, resp. niečo si nevšimnúť, opomenúť. Nezabúdaj, že profesionálni kuchári sa nezaoberajú receptami tak podrobne, ako keď to robí niekto len občas pre radosť. Varia spamäti, improvizovane... nepotrebujú na to slovné postupy a často ani gramáže surovín. Tak keď chcú obohatiť Varechu, tak odskočia od svojej náročnej (časovo i fyzicky) každodennej roboty a podelia sa o jedlá, ktoré majú najmä inšpirovať. Tak to ber tak, trochu s nadhľadom...
A väčšina profesionálnych receptov nemá žiadnu reakciu od nás, amatérov.
Ty si profikuchár, že ich tak obhajuješ? Evanaaa má 100% pravdu. Čo profirecept, to kiks. Tak ak na to nemajú čas, nech sa na to vykašlú a nepridávajú tu žiadne recepty. Lebo potom človek ľahko nadobudne pocit, že nielen tuto je ich práca odfláknutá.
Nemyslím si ze by profesionálni kuchári improvizovali... To by bol ich koniec...
Ja dávam na 500 g múky len 1-2 vajcia podľa veľkosti, štipku sódy bicarbóny a trocha vody, cca 2-3 dl. Varím len chvíľku v osolenej vode kým nevyplávu. Omastím olejom, nie maslom, lebo vtedy sú mazľavé. A tajný tip je pridať čerstvú posekanú petržlenovú vňať, ako to roba v Rakúsku !!