Snehové orechové rožky

redakcia - fotkaredakcia, 11. decembra 2009
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
250 g
100 g
300 g
Krém:
500 ml
60 g
2 ks
380 g
250 g
1 balíček
3-4 PL




Postup

  1. 1

    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, zašľaháme doň kryštálový cukor, potom opatrne primiešame práškový cukor a nakoniec orechy. Potom pomocou vrecúška vytláčame na suchý papier, ktorým sme vyložili plech, rožky.

  2. 2

    Pečieme ich v mierne vyhriatej rúre doružova. Z mlieka, maizeny a žĺtkov uvaríme krém. Kým trošku vychladne, vymiešame maslo s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a kakaom.

  3. 3

    Potom po troške spojíme s uvareným krémom. Hotový krém vytláčame na rožky a máčame ich v čokoládovej poleve.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia