Medovníčky chalúpky a kostol fotorecept.

sonulienka - fotkasonulienka, 26. októbra 2011

V diskusii sneica chcela recept na vianočné medovníčky a požiadala ma ho vložiť na varechu skorej tak jej vyhoviem. Prikladám aj foto je Zobraziť celý popisV diskusii sneica chcela recept na vianočné medovníčky a požiadala ma ho vložiť na varechu skorej tak jej vyhoviem. Prikladám aj foto je to všetko od vlani keď budem robiť tento rok ešte pridám foto.

5-10 minút
na 106-170 °C

Suroviny

Medové cesto:
270 g
110 g
90 g
1 ks
štipku
1 PL
Bielková glazúra:
2 ks
300 g
1 ml




Postup

  1. 1

    Múku 2-3 krát preosejeme pridáme tiež preosiaty práškový cukor,med,vajce,perníkové korenie a sódu bikarbónu /sódu primiešame do múky/. Zamiesime cesto a necháme ho aspoň 24 hodín odležať.

    Medovníčky chalúpky a kostol fotorecept. - obrázok 1
  2. 2

    Potom ho rozvalkjáme na hrúbku 2-3 mm.

    Medovníčky chalúpky a kostol fotorecept. - obrázok 2
  3. 3

    Urobíme si šablonu

    Medovníčky chalúpky a kostol fotorecept. - obrázok 3
  4. 4

    S cesta vykrajujeme perníčky a pečieme na 160-170 stupňov 5-10 minút podľa toho akú máte rúru . Potieram ich bielkom pred upečením a aj po upečení hneď keď ich vyberiem pokiaľ sú ešte teplé. Potom sú pekné lesklé.

    Medovníčky chalúpky a kostol fotorecept. - obrázok 4
  5. 5

    Bielkovú glazúru musíme 30 minút pozor len ručne miešať, ak by sa Vám zdala riedka pridajte ešte cukor aby bola taká správna ako má byť. A hlavné je aby ste si na bielkovú glazúru aspoň 3 krát preosiali cukor a pridala som ešte za malú lyžičku solamyl.

    Medovníčky chalúpky a kostol fotorecept. - obrázok 5
  6. 6

    A zdobíme a zdobíme ja som toho mala naozaj dosť. Jedna dávka je jedna chalúpka na kostol som urobila dve dávky. Čo mi ostalo som robila perníky. Ale ja robievam perníky minimálne 5-6 dávok. Ozdobené perníky dám do krabice v strede krabici si urobím priestor kde vložím veľký kus chleba. Chlieb stvrdne a perníky sú makučké pokiaľ ich nespapáme. A mala som takúto pomocníčku moju vnučku.

    Medovníčky chalúpky a kostol fotorecept. - obrázok 6
  7. 7

    A keď Vám ostane bielková glazúra tak ju takto spotrebujte.

    Medovníčky chalúpky a kostol fotorecept. - obrázok 7

Diskusia k receptu

sylvinka
To je nádherné! Toto veru nedokážem,ani keď si ruky vykrútim :-)Si nesmierne šikovná.Klobúk dole...
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
@Sonulienka , perníčky máš veľmi peknučké, chalúpku a kostolík taktiež. Aj ja rada zdobím medovníčky a všetko, čo k tomu patrí. Ešte aj nick mám môj medovníček. Receptov na medovníčky je ozaj veľmi veľa. Len sa chcem spýtať, či nedávaš vôbec žiadny tuk ani trošku. Ak nie ( v recepte nie je ) tak nemáš to cesto príliš suché, tvrdé a nepraská ? Je ozaj ten perníček hladučký? Z fotky to nie je vidieť. Rada sa priučím.
dorisa
Skvelé...mala by som aj ja začať piecť medovníčky, nejako ma zatiaľ nelákali.
sonulienka
esi nedávam žiaden tuk ani trošku a perníčky sa nepraskajú a nie sú tvrdé keď budem robiť tak ich odfotím bližšie a skutočne tak ako som písala dávam ich do krabici kde dám chlieb a sú makké a nepopraskané. Určite máš výborný recept tak ho daj na varechu skúsim.Ja som už vyskúšala veľa receptov ale tento sa mi najviac osvedčil
liviar
Sú naozaj krásne. Ja keď pečiem medovníčky, tak sú chúďatká neozdobené, lebo na to jednoducho nemám. A ozdobené len tíško obdivujem. A obdivujem aj tie, čo ich vedia takto krásne ozdobiť.
ola111
Tá chalúpka s kostolíkom sú krásne,ale iba na obdivovanie,na to si asi
ešte dlho netrúfnem...
tatranka
Chalúpka je veľmi pekná Naozaj sa i vydarila.Zatiaľ som len pekávala malé kúskové medovníčky,trošku zdobila.Alebo zliepala orechovo lekvárovou plnkou.
Minulý rok som si kúpila kovový stojanček na medovníkový stromček.Skúsila som ho upiecť aj vyzdobiť.Nič extra.No mne sa páčil.Tak som si povedala,že tento rok skúsim aj niečo iné.Bude to tvoja chalúpka.Máš to pekne vysvetlené,znázornené, cesto vyskúšané.Ukladám do KK.
3sandra3
teda fakt nádhera,,, k tomu treba asi veľa trpezlivosti
sonulienka
Ďakujem a myslím si,že keď som to zvládla ja tak to určite zvládnete každá no a trpezlivosť treba bez toho by to nešlo.
lia66
Krása, krása, krása!...tak na toto by som veru trpezlivosť asik nemala-ale zas však nemusím vedieť všetko, že?!...ale sú nááádhernééé!!!
sneica
nadhera...@sonulienka dakujem za recept.....sikovna pomocnicka zdobila medovniky,spolu ste skvely tym.
hubata
Krásota, milota, máš to cesto krásne vypracované, pekne vykrojené. Paráda! Uložím si to do KK a dúfam že aj vyskúšam. Si veľmi šikovná.
sonulienka
monsherry skús uvidíš,že sa Ti bude páčiť ja som skutočne vyskúšala veľa receptov ale tento sa mi najviac osvedčil.
mariaklara
Krásna práca, a už potichu počuť, klop, klop.....Vianoce sa blížia.
sonulienka
Ďakujem mariaklara toto mám od vlani tento rok chcem tiež niečo urobiť potom pridám na varechu.
cica2
niečo prekrásne.... a aj nápadité s tými jablkami, ty a pomocníčka ste šikovné!:)
sonulienka
cica2 ďakujem veď už sa teraz vnučka teší že kedy budeme piecť perníčky
gabuska33
chcela by som vediet,ako potom tie cesta spojim,aby drzali v kope,dakujem.
sonulienka
cestá si spájam tak, že si do sáčka dám bielkovú glazúru a tým spájam po stranách si dám glazúru spojím a ešte spájam aj šparadlom tak, že spojím tie strany šparadlom čo už je nanesená glazúra ale najskorej si nastriekam na spodok po stanách kde bude stáť chalúpka. Veď keď budem robiť tak nafotím postup a dám na varechu. Ak ešte niečo tak napíš odpoviem Ti. Je to trochu babračka ale keď prídeˇš na to tak je to už potom lepšie a výsledok poteší.
vybuska
krásne! šikovná velmi. Len kto mi vymieša polevu?