Foto: sonulienka
V diskusii sneica chcela recept na vianočné medovníčky a požiadala ma ho vložiť na varechu skorej tak jej vyhoviem. Prikladám aj foto je Zobraziť celý popisV diskusii sneica chcela recept na vianočné medovníčky a požiadala ma ho vložiť na varechu skorej tak jej vyhoviem. Prikladám aj foto je to všetko od vlani keď budem robiť tento rok ešte pridám foto.
na 106-170 °C
Postup
-
1
Múku 2-3 krát preosejeme pridáme tiež preosiaty práškový cukor,med,vajce,perníkové korenie a sódu bikarbónu /sódu primiešame do múky/. Zamiesime cesto a necháme ho aspoň 24 hodín odležať.
-
2
Potom ho rozvalkjáme na hrúbku 2-3 mm.
-
3
Urobíme si šablonu
-
4
S cesta vykrajujeme perníčky a pečieme na 160-170 stupňov 5-10 minút podľa toho akú máte rúru . Potieram ich bielkom pred upečením a aj po upečení hneď keď ich vyberiem pokiaľ sú ešte teplé. Potom sú pekné lesklé.
-
5
Bielkovú glazúru musíme 30 minút pozor len ručne miešať, ak by sa Vám zdala riedka pridajte ešte cukor aby bola taká správna ako má byť. A hlavné je aby ste si na bielkovú glazúru aspoň 3 krát preosiali cukor a pridala som ešte za malú lyžičku solamyl.
-
6
A zdobíme a zdobíme ja som toho mala naozaj dosť. Jedna dávka je jedna chalúpka na kostol som urobila dve dávky. Čo mi ostalo som robila perníky. Ale ja robievam perníky minimálne 5-6 dávok. Ozdobené perníky dám do krabice v strede krabici si urobím priestor kde vložím veľký kus chleba. Chlieb stvrdne a perníky sú makučké pokiaľ ich nespapáme. A mala som takúto pomocníčku moju vnučku.
-
7
A keď Vám ostane bielková glazúra tak ju takto spotrebujte.
ešte dlho netrúfnem...
Minulý rok som si kúpila kovový stojanček na medovníkový stromček.Skúsila som ho upiecť aj vyzdobiť.Nič extra.No mne sa páčil.Tak som si povedala,že tento rok skúsim aj niečo iné.Bude to tvoja chalúpka.Máš to pekne vysvetlené,znázornené, cesto vyskúšané.Ukladám do KK.