Foto: mamaoli
K týmto bagetkám ma priviedla moja zábudlivosť :-)..........zabudla som v sobotu kúpiť pečivo......... a keďže v Alsasku, kde teraz žijem, sú v nedeľu všetky Zobraziť celý popisK týmto bagetkám ma priviedla moja zábudlivosť :-)..........zabudla som v sobotu kúpiť pečivo......... a keďže v Alsasku, kde teraz žijem, sú v nedeľu všetky obchody zatvorené, tak som musela niečo napiecť.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Zmiešame 50 ml vlažnej vody, droždie a lyžičku cukru. Posypeme trochou múky a necháme nakysnúť.
-
2
Medzitým si na elektrickom mlynčeku na kávu pomelieme ovsené vločky.
-
3
Múku aj pomleté ovsené vločky, kvások, soľ, rascu a vodu šupneme pekne do multifunkčného robota a necháme ho zo všetkých tým surovím vyrobiť nelepivé, vláčne cesto :-).................ja veľmi nemusím miesť cesto rukami a tak si vždy pomôžem týmto skvelým kuchynským pomocníkom.
-
4
Takéto cestíčko potom dáme do misky, prikryjeme utierkou a tradične šupneme pod teplú perinku, aby nakyslo.
-
5
Nakysnuté cesto si potom rozdelíme na 7 časti a vyrobíme z nich bagetky, ktoré nožom nakrojíme...........
-
6
.............potrieme roztopeným maslom a............
-
7
...........dáme do rúry a pečiem a pečieme a pečieme...
-
8
.:.kým nie sú pekne do zlatista upečené... Dobrú chuť!
Diskusia k receptu