Ovsené (vločkové) bagetky fotorecept

mamaoli - fotkamamaoli, 12. septembra 2010
Ovsené (vločkové) bagetky (fotorecept)
Foto: mamaoli

K týmto bagetkám ma priviedla moja zábudlivosť :-)..........zabudla som v sobotu kúpiť pečivo......... a keďže v Alsasku, kde teraz žijem, sú v nedeľu všetky Zobraziť celý popisK týmto bagetkám ma priviedla moja zábudlivosť :-)..........zabudla som v sobotu kúpiť pečivo......... a keďže v Alsasku, kde teraz žijem, sú v nedeľu všetky obchody zatvorené, tak som musela niečo napiecť.

3
porcie
90 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
250 g
250 ml
20 g
1 lyžička
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Zmiešame 50 ml vlažnej vody, droždie a lyžičku cukru. Posypeme trochou múky a necháme nakysnúť.

    Ovsené (vločkové) bagetky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si na elektrickom mlynčeku na kávu pomelieme ovsené vločky.

    Ovsené (vločkové) bagetky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Múku aj pomleté ovsené vločky, kvások, soľ, rascu a vodu šupneme pekne do multifunkčného robota a necháme ho zo všetkých tým surovím vyrobiť nelepivé, vláčne cesto :-).................ja veľmi nemusím miesť cesto rukami a tak si vždy pomôžem týmto skvelým kuchynským pomocníkom.

    Ovsené (vločkové) bagetky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Takéto cestíčko potom dáme do misky, prikryjeme utierkou a tradične šupneme pod teplú perinku, aby nakyslo.

    Ovsené (vločkové) bagetky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakysnuté cesto si potom rozdelíme na 7 časti a vyrobíme z nich bagetky, ktoré nožom nakrojíme...........

    Ovsené (vločkové) bagetky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    .............potrieme roztopeným maslom a............

    Ovsené (vločkové) bagetky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...........dáme do rúry a pečiem a pečieme a pečieme...

    Ovsené (vločkové) bagetky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    .:.kým nie sú pekne do zlatista upečené... Dobrú chuť!

    Ovsené (vločkové) bagetky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

janger
Vidis, k comu je dobra zabudlivost? ;-) Tvoje bagetky vyzeraju krajsie ako od pekara!
haston
nie je to málo vody? na pol kila múky iba 2,5 dl?
evia
toto by sa dalo určite krásne vymiesiť aj v domácej pekárničke, tiež sa pýtam, či nie je omyl v množstve vody. Na také množstvo sypkých vecí by mi akosi padlo viac vody.
remcula
Vypadají krásně, jako bagetky z obchodu, které jsem nedávno zapékala se sýrem a slaninou, neměly chybu!!
mamaoli
K tej vode............aj ked robim knedlu tak davam na pol kila muky 250 ml vody alebo mlieka................v kazdom pripade je uplne najlepsie liat postupne, podla potreby :-)..............tak to ani neprezeniete ani nebude malo :-)
mamaoli
...................a bagetky dakuju za komplimenty :-)ohladom ich krasy
evanaaa
Bagetky krajšie ako v supermarkete, a tá fotka - priamo v rúre fotené !
marienka44
Mne sa zda vela tych ovsennych vlociek. Bezne ich pridavam skoro do kazdeho kysnuteho cesta /aj sladkeho/, ale pomer 1:1 som este namala.
marianne69
Tak tieto vlockove bagetky musim vyskusat,mam velmi rada recepty s ovsenymi vlockami.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia