
Ryža so zelerovými stonkami a zelenou fazuľkou
Jedna z mojich najobľúbenejších „Varešiek“ sa mi úprimne, zo srdca, „vyspovedala“, že vraj jej nechutí stonkový zeler!...

Placky paratha plnené šošovicou
Preosejeme múku, pridáme soľ, premiešame. Pridáme olej a vodu a rukou vymiešame vláčne, ...

Hlivová polievka
Cibuľu nakrájame nadrobno, pór a mrkvu na kolieska, hlivu na plátky. Na oleji speníme...

Sedliacka plnená kačica
Kačicu pripravíme deň vopred, aby sa dobre odležala. Dobre ju umyjeme a dôkladne zbavíme všetkých...

Kapustová štrúdľa
Na oleji osmažíme na malé kúsky pokrájaný bôčik, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme 1/3 na...

Prepelica na alibernete s grilovanými jablkami
Prepelicu umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Vnútro prepelice vyplníme slaninou a vložíme do vymasteného...

Morčacina na spôsob kebabu a tzatziky šalát
Tento recept som vyskúšala najmä kvôli tomu, že môj manžel si ho v poslednej dobe často...

Hrachové guľky so syrom
Hrach uvaríme v 1, 5 l vody domäkka. Uvarený scedíme a necháme vychladnúť.

Losos po grécky
Ryby pokvapkáme citrónom, osolíme, okoreníme a prudko opečieme z oboch strán na oleji do červena....

Kačacie prsia pečené s chrenom a cviklou
Kačacie prsia osolíme, okoreníme a opečieme na masti z oboch strán. Opečené mäso preložíme do...

Zeleninová rýchla polievka s liatymi slížami
Variť tak „na friško” sa prihodilo určite aj Vám. Slovenská kuchyňa pozná veľa variantov aj tzv....

Hubová polievka s krúpami a zemiakmi
Čerstvé huby očistíme a pokrájame, sušené huby vopred namočíme do studenej vody. Cibuľu pokrájanú ...

Pečený kamenáč
Kamenáč, (Steinbutt, Rombo, Turobot) je veľmi delikátna ploská ryba. Pripravuje sa viacerými jednoduchými spôsobmi....

Smotanové placky
Pochúťkovú smotanu dáme do misy a pomiešame ju aby nebola hrudkovitá, pridáme polohrubú múku, vajcia,...

Najlepšie medovníčky
Upečte si s nami v TV Varecha skvelé medovníčky, ktoré sa vždy podaria a všetci ich...

Kysnutý koláč z bryndze
Do teplej múky pridáme soľ, vykysnutý kvások, žĺtok a teplé mlieko. Cesto dobre vypracujeme a necháme na teplom...

Rascové špirálky
Rascové špirálky podávam ako slané pohostenie alebo ako zákusok k vínu, tiež ako prílohu k polievkam....

Žemľa plnená dobrotami
Už 3 týždeň pečiem tieto žemle a až teraz som sa dostala k tomu že ju pridám...

Karfiol na masle s nivovou omáčkou
Celkom zaujímavú kombináciu som vytvorila :-) myslím si... veď posúďte :-)

Bezlepkové zemiakové placky s kyslou kapustou
Koľkí z vás práve premýšľajú nad tým, čo zas dnes navariť? Tak už nemusíte premýšľať, máme pre vás šikovný recept na jedno obľúbené jedlo....

Pôstna plnená zelenina
Plnená zelenina tak trocha na grécky spôsob "gemista", čo v gréčtine znamená plnená. Táto verzia je bez mäsa, čo však nie je podmienka....

Moje osvedčené cesto na pizzu
Zhruba 200 ml vlažnej vody, 1 ČL cukru a celé droždie necháme vykysnúť.

Šalát z kuskusu s krevetami
Rozhodla som sa zdravšie stravovať a ako najlepšie ako mediteránskou stravou? Tento recept je originálne z Maroka....

Berlínske kysnuté slimáky
Je to recept z "Malej tučnej kuchárky" ktorú som prednedávnom vyhrala na Vareche. Minule som ho...

Zemiakovo- poľníčkový šalát
Tento šalát som našla v časopise Apetit a patrí k mojim najobľúbenejším . Je ...

Pivové koláčiky
Tento recept mám od mojej kamarátky. Je to jednoduchy receptik, ale vysledok je úžasný. Skús a uvidíš....

Žemle na hamburgery
Premeňte svoju kuchyňu na prvotriednu pekáreň a pripravte si domáce pečivo na hamburgery.

Kura troch horčíc P. Mikulíka
Recept je od vychýreného kuchára herca Paľka Mikulíka. Žiaľ, už nie je medzi nami, ...