Foto: martinis
Gnocchi s opekanou paprikou a cuketou, ochutené originálnym korením Arrabiata a posypané čerstvou čili papričkou a tekvicovými jadierkami.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Papriku a cuketu očistíme a umyjeme. Papriku nakrájame na malé kocky, cuketu podobne. Na panvici rozohrejeme olej a zeleninu na ňom na strednom plameni opečieme.
- 2
Na suchej panvici opekáme tekvicové jadierka až dokým nezačnú praskať.
- 3
Uvaríme gnocchi a scedíme ich. Zeleninu na panvici ochutíme korením Arrabiata, vmiešame gnocchi a cottage cheese. Dochutíme soľou a naservírujeme na taniere. Pred podávaním posypeme nadrobno nakrájanou čili papričkou a opečenými tekvicovými jadierkami.
- 4
Korenie Arrabiata mi priniesla sestra z talianska. Je určené najmä na rovnomennú omáčku, avšak výborné je aj v jedlách, ako toto, pretože ich obohatí o vyvážanú zmes bylinkovej a pikantnej chuti. Dá sa, samozrejme, namiešať aj doma.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Po taliansky nanešťastie neviem, avšak vychádzajúc z chuti a pohľadu by tam malo byť čili, cesnak a bylinky - bazalka a petržlen, myslím.
@katka78 to korenie v podstate len kopíruje to, čím sa klasicky omáčka ochucuje. Takže nič revolučné, len fajn pomôcka pre tých, ktorí sa nechcú zdržiavať alebo nevedia odhadnúť správy pomer korenín.
@afataga síce som nepozval, ale iste nie je náročné uhádnuť, s kým z Varechy sa mi najviac spája čili v bársakých podobách. :)
@frezia68 pracoval som na niekoľkých súťažiach, pripravoval sa na maturitu (to už mám za sebou) a popritom sa venujem aj literárnej činnosti, takže toho bolo dosť - teraz mám však dlhé voľno, ktoré chcem okrem hľadania brigády využiť aj na nejaké nové recepety. :)
@mariamka z cukety som gnocchi ešte nepripravoval ... Vlastne som ich ešte nepripravoval vôbec. Čo sa týka múčnych jedál, som naozaj zelenáč, je čo doháňať, našťastie sú letné prázdniny dosť dlhé. :)
Som veľmi rád, že si si našla čas aj na moje textíky a ešte viac sa teším z toho, že sa páčili. Ďakujem!
@frezia68 môžem odprisahať, že ani jednu vetu vo svojich receptoch som nikdy odnikadiaľ neodpísal. Inšpiráciu čerpám odvšadiaľ, čo sa receptov týka, ale texty si zásadne píšem sám. Je to predsa moje ďalšie hobby. :)
Čo bude o pár rokov? Veľmi náročná otázka. Zatiaľ ti viem povedať, čo (hádam) bude o pár mesiacov - finančná matematika na Karlovej univerzite alebo Komenského univerzite. Zatiaľ nie som rozhodnutý, aj žurnalistika ma lákala, tak sa jej hádam budem venovať popri škole.
@leomax minule som cestoval cez Žilinu a hádaj, na koho som myslel? :)
Ďakujem Ti krásne. Som rád, že budeme opäť v kontakte!