Trojčoko-zákusok fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 21. apríla 2012

Od bývalej kolegyne som dostala tento recept.Možno ho už máte a ak nie tak skúste. Mne sa síce dobre nepodaril, nemala som dobrý tvaroh Zobraziť celý popisOd bývalej kolegyne som dostala tento recept.Možno ho už máte a ak nie tak skúste. Mne sa síce dobre nepodaril, nemala som dobrý tvaroh a tiež čokoláda tmavá nie je taká aká má byť. Ale skúste možno Vám sa podarí.

Suroviny

100 g
100 g
100 g
100 g
2 čajové lyžičky
3 čajové lyžičky
500 g
300 g
12 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny

    Trojčoko-zákusok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vyšľaháme šľahačku do tuha.

    Trojčoko-zákusok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do tvarohu pridáme práškový a vanilkový cukor a dobre vyšľaháme. Ja som však nemala ako som už písala dobrý tvaroh tak to aj tak dopadlo.

    Trojčoko-zákusok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do želatíny som dala trochu mlieka nechala napučať a zohriala som ju - nie variť.

    Trojčoko-zákusok (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom som to všetko zmiešala do kopy.

    Trojčoko-zákusok (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rozdelila na tri časti.

    Trojčoko-zákusok (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dala som si pustiť najprv tmavú čokoládu. Medzi tým som si do formi dala papier na pečenie. Keď sa mi čokoláda pustila vliala som ju do jednej tvarohovej časti dobre rozmiešala a dala do formi nechala trochu stuhnúť.

    Trojčoko-zákusok (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pokiaľ mi tuhne prvá vrstva som si roztopila mliečnu čokoláda a opakovala som to isté zmiešala a dala do formi na tmavú vrstvu ale tu nastal problém nie je to tak pekne vidieť ktorá je tmavá a ktorá mliečna žiaľ.

    Trojčoko-zákusok (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A pokiaľ stuhla mliečna zmes rozpustila som si poslednú bielu čokoládu zmiešala a dala do formi.

    Trojčoko-zákusok (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na vrch som poukladala sušienky a dala stuhnúť do chladničky.

    Trojčoko-zákusok (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Potom som si rozpustila ešte trochu tmavej a trochu bielej čokolády a ozdobila som po stuhnutí koláč no a žiaľ po odkrojení to nie je také ako by malo byť lebo som nedala ten správny tvaroh možno na budúce sa podarí alebo aspoň Vám ak budete skúšať dajte potom foto.

  12. 12

    Tu je vidieť, že nie je tvaroh dobrý a taktiež tmavá a mliečna čokoláda splinutá. Možno keď bude smotanový tvaroh to inak vynikne. Skúsim na budúce. Ale inak na chuti to nemení nie je to zlé.

    Trojčoko-zákusok (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

lia66
Že nepodaril-waw, nádhera...a tá poleva, že mňááám!!!...ukladám vyskúšam!
3sandra3
ako, že nepodaril... musí to byť bašta... ale možno by som ho urobila tak, že tú bielu čokoládovú plnku by som dala do stredu , a sušienky medzi každou čokoládovou plnkou.... či?
sonulienka
Vieš@3sandra3 , že aj ja som nad tým premýšľala, že ak na budúce tak tiež trochu pozmením poradie čokolád ale sušienky neviem ako by sa to krájalo či by ich nebolo potom treba do niečoho trochu namočiť ak chceš skús a napíš @lia66 ďakujem
3sandra3
možno aj namočiť,, ale myslím si, že sú to BB-keksy a tie zvlhnú, tak možno ani netreba namáčať, ale možno pre istotu. Asi to tak vyskúšam. Musí to byť mňamkové.
evanaaa
Aj ja by som zmenila tie tri poradia vrstiev plnky. A čo sa týka tvarohu, asi si mala hrudkový, ten treba najprv vymiesiť a potom spracovať. Na toto by sa najviac hodil tvaroh z Lídla vo vedierku. Ale recept si uložím, len kde zoženiem bielu dia čokoládu. Viem, že sa aj taká vyrába ale kde ju dostať, neviem.
sonulienka
@evanaaa ďakujem za radu na budúce skúsim ten tvaroh čo píšeš a v TESCU u Vás nemajú DIA výrobky, skús tam zdá sa mi že tam som videla.@dorisa díky.
modrykamen
Toto sa mi vidí ako vynikajúca obmena tiramissu. Tvaroh môžem v hocijakej podobe. Toto určite skúsim. A využijem aj nápady ostatných komentárok.
sonulienka
Ďakujem Vám @dogagador veru už som do USA posielala ale nie zákusok ale slané vnučke vlani a doleteli dobre.Škoda,že neviem o niekom kto by šiel ale toto by si asi nedostala v poriadk.Pozdravujem
izabella929
fúúúha, toľko čokolády..)) to je moja parketa....som veľmi čokoládová.-)) iste to aj chutné musí byť.-) vyskúšam určite....
zdezda
Mňaaaam, ukladám, vyskúšam :-), nechcela si mu dať názov trojčoko-... a nie trojočko :-) ? asi preklep, superchuť to i tak nezmení :-)
sonulienka
@dogagador daj vedieť výsledok, @izabella929 ďakujem @zdezda nakopla si ma a opravila som, inak ja som to dostala ako trojočko ale ja som to teraz premenovala podľa Teba máš pravdu,že je to trojčoko sú tam tri čokoládky.
torticka
dobrý zákušťok ( zákusok ), len ja by som potrebovala troška viac čokolád. Vieš, treba vyskúšať aj ich kvalitu. Už je v KK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia