Tvarohové pagáče

jozka - bez fotkyjozka, 14. októbra 2010

Pagáče sú najlepšie hneď čerstvé rýchlo sa rozchytajú .

30
porcií
70 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

500 gr
250  gr
250 gr
250  ml
42  gr trenčianska
 vlažné do kvásku ,kc
1 ks
2 čl




Postup

  1. 1

    Urob kvások ,tvaroh s vajcom rozmixuj a okrem palmarinu všetko zmiešaj .daj kysnúť 10 minut . Rozdel si palmarin na tri časti a cesto rozvaľkaj a potieraj zmäknutým palmarinom poskladaj nechaj 15 minut oddychovať a opakuj kým máš palmarin .. Cesto rozvaľkaj a vykrajuj malé pagáčiky, natri vajcom a posyp kmínom ,sezamom ,ľanovým semienkom peč vo vyhriatej rúre .

Diskusia k receptu

matased
Zaujímavé s tvarohom - vyskúšam ich niekedy, vďaka.
piczur
Tvarohové pečiem často, chutia mi viac ako syrové.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia