Domáce údenáče

johny46 - fotkajohny46, 9. decembra 2010

Milujem údenáče aj ryby celkovo ,no u nás je to dosť drahá žáležitost .Som vášnivý rybár,čo tiež nie je lacné a dám zopár vlastných receptov,ale teraz dáme recept na údenáče ,ktoré sú na nerozoznanie od kúpnych,no bez chémie a chutnejšie.

Suroviny

 mrazené

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté rozmrazené makrely nasolíme na 24 hodín.Potom ich umyjeme a na ďalších 24 hodín namočíme do silného masoxového vývaru.Následne opláchneme,osušíme a dáme do udiarne vyúdiť.Najprv údime na teplo asi hodinu a potom údime ešte 2-3 hodiny studeným dymom.Necháme 1 deň postáť, nech sa vyvetrajú a môžeme konzumovať.Náklady sú oproti nákupným cenám 40 % a ako som už spomínal ,je to bez konzervantov a chutnejšie.Mrazené makrely dostať v každom supermarkete.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Slovenská kuchyňa, Večera, Studené pokrmy

Diskusia k receptu

adis
Dík za recept,vyskúšame.Pridaj receptov viac na udenie ak máš .
remcula
Kolik makrel, kolik soli na kilo makrel, jak silný vývar? Na litr kolik kostek bujónu? Takové věci by tady určitě chybět neměly!
johny46
Bežne sú balené po 4 ks čo je približne 1 kilo,osolíme dosť,lebo aj tak ich pred namáčaním v bujone umyjeme. Ja dávam dve kocky masoxu na 3/4 litra vody.