Rožok s kakavkom

glosterka - fotkaglosterka, 1. novembra 2010

Toto som jedávala, keď som bola malá. Je to tatinova špecialitka. Keď mi príde na chuť, dám si to aj teraz tak ako za Zobraziť celý popisToto som jedávala, keď som bola malá. Je to tatinova špecialitka. Keď mi príde na chuť, dám si to aj teraz tak ako za starých čias... Veľmi rýchla dobrota nielen na raňajky. :-)

1
porcia
5 minút
príprava

Suroviny

1-2 ks
250-300 ml
1-2 PL
1 KL




Postup

  1. 1

    Rožok si nakrájame na kolieska a tie ešte prekrojíme na polovicu, aby sme mali menšie kúsky. Vložíme ich do strednej misky aj s omrvinkami. Zalejeme ich teplým mliekom, v ktorom sme dobre vymiešali kakao a cukor. Premiešame, aby sa rožky dobre napili a ihneď podávame. Dobrú chuť. :-)

  2. 2

    Podobnú dobrotu si môžme pripraviť aj z grahamových rožkov alebo zo žemlí.

Diskusia k receptu

sandratamer
jeeeeej, mňam, raňajky z detstva :-DD
Môžem otázku? To sójové mlieko, lebo bezlaktózová diéta?
babidka
no veru ! je to jedlo na zaciatku aj na konci zivota ... tymto sa krmievala aj moja babka ked uz bola starucka a nemala zuby:-)
sjuz
moj babka si vždy nadrobila rožok do bielej kávy....:)
danculka
Toto bol recept mojej mamky,lenže tá mala 94 rokov,aj pre ňu to bola mňamka.Babidka teraz som si prečítala tvoj príspevok ha,ha,ha,
lubjak
u nas sa vola tato specialitka nadrobene,ked ostanu starsie rohliky,mame sladke ranajky,moj otec obluboval osolene mlieko ,rohliky-nadrobene na slano
altyn
Aj moja mama to volala "nadrobené". A je na to aj vtip: Gazda sa pýta cigáňa po drobnej pomoci na gazdovstve: "tak čo chceš za prácu chlieb či mlieko?" A cigáň vraví: "nadrobené gazdičko, nadrobené..." :-)))))))))
evanaaa
No, ja nemám ešte 90 r., ale občas som si nadrobila rožok do osladeného mlieka, tuším skúsim, aké to bude so sladidlom. A moja mama si tiež drobila rožok do kávy, no niekedy aj maces, ten sme jedávali aj my, deti, ten terajší má už inú chuť.
hubarka35
No ožili spomienky-prázdniny-babka-dedko...na nadrobenom som fičala cele dva mesiace prázdnin,jedávala som to ráno,večer.robievam to malej,aj z sladkych mákošov,vianočky.....
zdezda
:-) kakao, malcao, vitakáva, vianočka iba v nedeľu:-), maces, teplé pečivo(mamina nám ho prihriala na kachliach, v ktorých horeli brikety) burizóny, to bývali aj naše raňajky:-)
janger
Spomienka na detstvo a tiez na moju babku!
dadmara0807
jé si mi pripomenula moje dectvo u babičky tá mi to rozrobila priamo do hrnku ale v podstate to je to isté musím si urobiť a privrieť oči návrat do minulosti :)
torticka
Ja ešte teraz jedávam na raňajky kakavko a chlebík s masielkom.
sovka62
Kakavko veľmi nemôžem, hlavne ak ho vypijem ráno bolí ma po ňom hlava. Ale mliečko, bielu kávu, karamelové mliečko, vanilkové mliečko, čaj s mliečkom to môžem a večer si niekedy dám aj to kakavko (vnučka mu hovorievala kavko). A nadrobené, to môžem vždy. Aj dnes som do polievky nadrobila rohlík, aspoň netreba žuť, no nie?
glosterka
@sandratamer , áno, sójové mliečko preto, lebo mám bezmliečnu diétu. Keď som však bola malá, mohla som mú-mú mliečko. :-) Tak si ho kľudne môžeš nahradiť kravským, aj všetci ostatní. Ďakujem všetkým za milé komentáre. :-)
glosterka
@sovka62 , kľudne si tento rožtek môžeš zaliať mliečkom, aké môžeš a aké Ti chutí = biela káva, karamelové mliečko alebo vanilkové... Je to iná chuť. Niekto má rád túto mňamku s bielou kávou, niekto zas s kakavkom (alebo kavkom). :-))) Sú to ozaj milé spomienky na detstvo.
gizy
mnaaam,najradšej som to mala s makovkou a kakavkom,tiez sme to volali nadrobené a aj detickám v nemocnici sme to dávali na ranajky...už som to nejedla sto rokov,normálne sa teším na víkend,ccez týžden neranajkujem :-))))
glosterka
@gizy , raňajky sú základ! :-) Tak dúfam, že dnes si si ich dopriala a aj si si zamaškrtila. Sú to chutné raňajky a príjemne hrejú v brušku. :-)
klod
Moja babka to volala pupačky a robila to s makom. Mavali sme to 24.12. na obed, ked sa držal pôst. Ale aj inokedy, ked zostali tvrdšie rožky. :-)
michauka25
Tak na tomto sme boli odchovane so setrou, niet sa čo dudovať, že z nás boli poriadne baby :-D
ninusa27
hm, kakavko som naozaj nemala dlho!!!!!!
chcem vám poďakovať Glosterka za vašu stránku, na ktorej sa venujete práve bezmliečnej diéte. Pred pár dňami synovi zistli "alergiu na laktozu"podľa pani doktorky, avšak správne je "intolerancia". aj toto som sa dozvedela na vašej stránke a mnohé iné super informácie!!!!!!!!!!!,ktoré mi ani nepovedala...
NAOZAJ VRELÁ VĎAKA!!!!!!! všetkým odporúčam tieto stránky od Glosterky, sú mimoriadne náučné. Ďakujem.
glosterka
@ninusa27 , ďakujem Ti veľmi pekne za pochvalu bezmliečneho webu. Kľudne si môžme tykať ;-). Robím to pre všetkých čo nemôžu nič mliečne... Mám ďalšie tipy na mňamky - doplním postupne :-).
Hmmm, taký rožok s kakavkom som veruže dávno nemala!!! Aj polroka... Mám okrem laktózy a BKM aj intoleranciu obyčajnej bielej pšenice... nemôžem nič, kde je biela múka... tak si musím vymyslieť recept na špaldové rožky a tie si potom spravím podľa tohto receptu :-).
Prajem Ti všetko dobré, hlavne VEĽA ZDRAVIA a nech sa synček drží a nech mu len a len pomáha BEZMLIEČNA DIÉTA! :-)
ninusa27
@glosterka , aj ja ti prajem všetko dobré, je mi ľúto, že trpíš BKM...
musí to byť náročnééééé!
teším sa však na novééé receptíky :-)
glosterka
@ninuska27 , ďakujem za pochopenie. Tak je to také celé zložitééé, aj náročné, no zvykla som si a som rada, že môžem niečo papať. Hlavne, že mi už tak nebýva zle ako mi bývalo a že kilečká nejdú už tak závratne dolu...
Postupne sem budem dávať receptíky. Teraz sa mi nedá, mám toho dosť... dochádzam na liečbu do druhej nemocnice a vyčerpáva ma to celkovo. Hlavne však, že ma baví vymýšľať a skúšať nové recepty.
Papa a pekný slnečný dník a tiež Ti prajem všetko dobré ! :-)
kikinka222
@Glosterka (2.11.2010 17:36)

Áno, ja tiež nemôžem laktózu ale veľmi mi to chutí. Môj starký z Bánovej to robil mojej mamine a mamina zase mne. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia