
Cmarový zemiakový chlieb zo špaldovej a celozrnnej ražnej múky Thang Zong
Mám už odskúšanú japonskú technológiu Thang Zhong, rozhodla som sa pre vlastnú kreáciu, a to...

Francúzska nátierka
Najskôr namočíme strúhanku do vody. Zamiešame ju a necháme zmäknúť. Na rajnicu dáme olej, ...

Fazuľová polievka s lečom
Vopred namočenú fazuľu uvaríme do polomäkka. V hrnci na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme...

Rezne zas inak
Vynález rezeň si na nedeľný obed vyžiadala moja mužská polovička a dopadlo to takto. Vravím im...

Slaná torta čaša
Dnes som robila slanú tortu čašu.

Kurací perkelt Boženka
tento recept mam zo starej kucharskej knižki po babicke kedze taketo jedla som neoblubovala tento mi chuti...

Tradičná cesnaková focaccia s rozmarínom
Keď som šiel na dlhú prechádzku, tak som sa vždy stavil v nejakej malej pekárni, kde som si vzal focacciu....

Fazuľová omáčka bez lepku a laktózy
Mám prebytočné zásoby fazule, ktorou ma zásobuje sestra. Je výborná a najradšej robím fazuľovicu s kyslou kapustou...

Ľahký zemiakovo-hráškový šalát
Moja dnešná večera slamenej vdovy. Nič prevratné, ale zato rýchle a chutné. A navyše...

Makovo-jablková štrúdľa
Múku pomiešam z vajcom, octom, vlažnou vodou, rozpusteným Palmarinom.

Farmárske kuracie stehná s hríbami na smotane a mrkvovými nokerlami
Dnešný sviatočný predvianočný obed som trošku spestrila s kuracími stehnami na sušených dubákoch na smotane a príloha...

Prepelice na pytliacky spôsob
Kuchynsky upravené prepelice umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme a okoreníme. V olivovom oleji rozmiešame...

Domažlický bacán – přílohová bramborová placka
K vytvoření tohoto receptu mě inspirovala poznámka u hesla Bacán v etnologickém časopisu Český lid z roku...

Paradajková kapusta
Nakrájanú kapustu dáme do hrnca, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a zalejeme trochou vody.

Plnený baklažán
Jednoduche, velmi chutne jedlo, ktore sa da pripravit vzdy s malymi obmenami :-)

Špenátové palacinky s tvarohovou plnkou
Ak sa vám žiada mať na tanieri niečo farebné a zdravé, nech sa páči, ponúkame...

Šumavská hovädzia pečienka
Pripravené hovädzie mäso prešpikujeme slaninou, osolíme a okoreníme a spoločne s nadrobno pokrájanou cibuľou opražíme na...

Pascualina
Tento tradičný slaný koláč, plnený mangoldom alebo špenátom s vajíčkami a ricottou, s...

Ryba v jogurtovej omáčke
Rybie filé umyjeme a trochu vysušíme. Cesnak a cibuľu ošúpeme a najemno nasekáme.

Mrkvovo-zemiaková baba
Načrela som do výstrižkov. Minule ma tu niekto naštartoval v diskusii, tak poriadkujem s...

Jednoduchá focaccia, ktorú si môžete doladiť podľa svojej chuti
Čerstvo upečený taliansky osúch chutí fantasticky.

Mňam žemľovka
Túto super žemlovku majú v našej rodine veľmi radi tak sa s ňou podelím s vami...

Vietnamské jarné rolky podľa Martina Nikodýma
Známeho moderátora Martina Nikodýma baví ázijská kuchyňa. Rád si napríklad pochutná na takýchto rolkách.

Mušle po námornícky
Na oleji orestujeme cesnak, mladú cibuľku, stonkový zeler a očistené mušle. Zalejeme vínom, ...

Chvost homára - Lobster tail
Moje oblubene letne jedlo z cerstvych chvostov morskeho raka (v preklade homara).

Zemiakový šalát - októbrový
Viem – každý robí ten svoj „najsamlepšejší“ a každá líška svoj chvost chváli! Do množstva uverejnených a...

Omáčka zo šťavy /šťaveľa/
Túto omáčku sme varievali vždy na jar. Teraz ešte tu na severe nerastie. Môžete ju...

Indické placky s dvojitým mäsom
Jiří Babica je můj oblíbený kuchař. Někteří ho milují, jiní zatracují. Pro jeho jednoduché...