Francúzska nátierka

redakcia - fotkaredakcia, 14. septembra 2009
4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
80 ml
2 PL
1 a 1/2 KL
0,5 l
1/4 KL
1 KL
1 a 1/2 KL
3/4 KL
1 KL
60 ml




Postup

  1. 1

    Najskôr namočíme strúhanku do vody. Zamiešame ju a necháme zmäknúť. Na rajnicu dáme olej, bobkový list a tymian, mierne zahrejeme a pridáme cibuľku, ktorú pražíme spolu s korením do zmäknutia. Keď je cibuľka hotová, odstránime bobkový list a pridáme ostatné prísady, okrem margarínu.

  2. 2

    Dusíme na miernom plameni 15 minút. Medzitým si roztopíme margarín, ktorý potom pridáme do takto pripravenej zmesi. Dôkladne zamiešame, dáme do vhodnej nádoby a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Natierame na opečený chlieb.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia