Jablkový koláč s orechami
Jablkový koláč s orechami

Domáci hrnčekový müsli koláč videorecept

ikitka - bez fotkyikitka, 25. augusta 2018

Celý postup nájdete priamo vo videu.

9
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C
Domáci hrnčekový müsli koláč (videorecept)
Foto: ikitka

Suroviny

Cesto:
2 hrnčeky (objem hrnčeka 250 ml) pomleté
1/2 hrnčeka
4 ks
3 PL
Plnka:
4 ks
1 PL
1 hrnček pomleté
6 ks
 domáci




Postup

  1. 1

    Cesto na plech 25x30 cm

  2. 2

    Plech si potrieme olejom, dáme papier na pečenie. Na papier natiahneme tenkú vrstvu cesta, pridáme 6 nahrubo nastrúhaných jabĺk, posypeme škoricou, vanilkovým cukrom a pridáme vyšľahaný sneh z bielkov s medom a pomletými orechmi. Pečieme 30 minút na 180 °C. Nakoniec prizdobíme a podávame.

Diskusia k receptu

dvorka
Veľmi dobre vyzerajúci koláčik na vtipnom podnose. Priznám sa že ma dostala fotka. Škoda len, že nie je napísaný úplný pracovný postup. Videorecepty nemám rada, väčšinou ich nepozerám, je to pre mňa zbytočné naťahovanie času a nepraktické. No teraz urobím výnimku a postup si napíšem na vytlačený recept. No čo už. Video sa nedá založiť do obalu.
2x haji a ilusa
dvorka
Tu mám prvý pokus môjho pečenia. Pred chvíľou som vybrala z rúry aj druhý koláč, na ktorom som vychytala zopár múch. (Piekla som na nižšej teplote). Vďaka za skvelý recept. Trochu som si ho upravila podľa seba, keďže kokosový tuk ako stravovaciu surovinu neuznávam a aj do cesta som dala trochu strúhaných orechov a jablká bez škorice, ktorú nemá rada moja mamka :)


lana
urcite vyskusam super zdravy kolac, este vynechat vanilkovy cukor a je to uplne super zdrava mnamka