Foto: methi
V Indii nazývané Aloo Lasuni, kde Aloo = zemiak, Lasun = cesnak. Môžeme podávať s rôznymi plackami a obľúbeným čatní.
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na väčšie kocky. Do hrnca dáme vodu, ktorú osolíme, vložíme zemiaky a pridáme mletú kurkumu. Vodu privedieme do varu a zemiaky na stredne silnom ohni, zakryté varíme asi 8 minút, do mäkka. Ale nesmieme ich rozvariť.
-
2
Uvarené zemiaky scedíme a odložíme bokom do ďalšieho použitia.
-
3
V hrnci zohrejeme ghí. Pridáme rímsku rascu, čili papričky, karí lístky, ktoré necháme prasknúť.
-
4
Potom pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a restujeme, kým nezavonia. Neoprážame do hneda.
-
5
Nakoniec pridáme predvarené zemiaky a dobre všetko premiešame. Opekáme na miernom ohni ešte ďalšiu minútku.
Takze zavadzat sem pod nejakym exotickym nazvom obycajne veci, ktore uz davno pozname, je blbost.
Ide o túto reakciu... en.wikipedia.org/wiki/Maillard_reaction...
@tiginko , skús si urobiť svoje ghi, je iné, lepšie, ako to kupované, prvý krát som mala aj to kupované, nedá sa porovnať, nie je s tým vôbec robota, ja ho mám do pol hod.