Ananásové muffiny s medovo-škoricovou posýpkou

egreska - fotkaegreska, 13. júla 2010
Ananásové muffiny s medovo-škoricovou posýpkou
Foto: egreska

Suroviny

Cesto:
260 g
3/4 čl
113 g
150 g
1
3/4 šalky
1/2 PL
230  g
Posýpka:




Postup

  1. 1

    V mise zmiešajte muku,sol a prdopeč.V dalšej miske vyšlahame maslo s cukrom do peny,pridame vajce a prešlahame.Potom pridame kyslu smotanu alebo jogurt a pomarančovu koru.Premiešame a pridame mukovu zmes,potom ananas,ak by cesto bolo moc huste ,možete použit vodu z kompotu.Naplníme formičky a navrch dame posýpku. Ingrediencie na posypku len zmiešame.

    Ananásové muffiny s medovo-škoricovou posýpkou - obrázok 1

Diskusia k receptu

sjuz
som sa zasmiala na prdopeči...:)), a mufinky vyzerajú skvele, určite urobím, decká sa potešia:), vďaka:)
babav
@egreska , vyzeraju pekne a iste su aj chutne!Kolko ich upecies z jednej davky?Kosicky vyzeraju trocha vacsie ako zvycajne,alebo sa mi to iba zda?
janger
Rozmyslam, rozmyslam, co to len ten prdopec je....Hahaha. Ale...zaplo mi, trosku dlhe vedenie, to bude z toho tepla ;-). Pekne mufinky.
evusik
tak toto určite upečiem, mafinky milujem aj rada pečiem....krásne foto
alexdidi
vyzerajú móc pekne...aj ja by som rada vedela veľkosť košíčkov / mám totiž tri veľkosti/ a koľko kusov mi vyjde...ďakujem
jerica
Košíčky sú keramické? Vyzerajú ako vždy , pri Tvojich receptoch , jednoducho "profík" !
alaba
Vyzeraju fakt dobre, asi vyskusam aj ja. A co s atyka prdopec- ja tomu hovorim pdp . Vacsia sranda bola, ked si ktosi cital moje recepty a nasiel tam vc :-)) No ale kto by stale vypisoval , ze vanilkovy cukor .
forneta
hmm... ja mám jeden tajný recept na tajomné čokoládová mufiny zo 4-och ingrediencí, pričom sa dajú dve wyvechať ale nebolo by to ono... ale aj tieto vyzerajú dobre KK...,
zdezda
Ukladám, upečiem, sú peknučké a určite aj chutnučké :-)
egreska
ahojte,košíčky su silikonove,taka klasicka velkost (su z jysku) a vyšlo mi asi 15-17 ks,nepočítala som ich ale bolo to viac ako 12 kuskov...
lucylee
robila som cez víkend a sú naozaj výborné, aj som použila ale čerstvý ananás, dík za super inšpiráciu
dandyzba
Tak nakoniec vyberám tento recept, lebo zliaty ananasový kompót už mám pripravený a na večeru sa budú hodiť - ak zostane, aj na raňajky... Všetko mám, okrem kyslej smotany a bieleho jogurtu... Mliečne výrobky som prestala kupovať asi pred týždňom, keď som sa dočítala, že môžu spôsobovať v hrdle na madliach "čapy"... Viem, že sa to ku komentáru ku zákuskom veľmi nehodí, ale ja to skúsim nahradiť- aj tak vždy vymýšľam recepty, tu si nájdem inšpiráciu- a podľa okolností takmer vždy pozmením... Ale tieto musia byť super, lebo veľa rp mám s kyslým mliekom aj s acidkom už odkúšaných.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia