Úhrabkový koláč s oravskou slaninou

Vladimír Lokšík
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 24. októbra 2012
Úhrabkový koláč s oravskou slaninou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava
18 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
500 g
20 g
1 ks
300 ml
1 KL
100 ml
Náplň:
500 g
500 g
1 ks
3 strúčiky
1 PL
300 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Múku premiešame so soľou. Z časti mlieka, droždia a lyžice cukru pripravíme kvások. Pridáme ho do múky aj s ostatným mliekom a vymiešame. Pridáme olej a vypracujeme hladké cesto. Necháme vykysnúť.

  2. 2

    Náplň: Zemiaky uvaríme v slanej vode a popučíme. Kapustu orestujeme spolu s cibuľou, nakrájanou slaninou a cesnakom. Zmiešame so zemiakmi a dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Cesto rozvaľkáme, rozdelíme na viac častí a naplníme plnkou. Poukladáme na vymastený plech a necháme podkysnúť, potrieme vajcom a pečieme pri teplote 180 oC zhruba 18 minút.

Diskusia k receptu

ubka
tak tento koláč poznám z mojich mladých liet, ďakujem za pripomenutie, určite ho v najbližšej dobe urobím :-)
renka73
Toto robieva maminka a voláme ich kapustníky.Je to dobré papaníčko :-)
evanaaa
No, @renka73 , kapustníky to nie sú, aj keď je to podobné.....do tých sa cesnak, slanina ani zemiaky nedávajú. Len kapusta podusená na slabom karameli, osoľená, okorenená, mimochodom, tiež ich mám rada.
medovnicek
už ten názov je krásny a samozrejme veľmi chutne vyzerajú aj tie koláčiky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia