Úhrabkový koláč s oravskou slaninou
Vladimír Lokšík
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 24. októbra 2012
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 24. októbra 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
18 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cesto: Múku premiešame so soľou. Z časti mlieka, droždia a lyžice cukru pripravíme kvások. Pridáme ho do múky aj s ostatným mliekom a vymiešame. Pridáme olej a vypracujeme hladké cesto. Necháme vykysnúť.
- 2
Náplň: Zemiaky uvaríme v slanej vode a popučíme. Kapustu orestujeme spolu s cibuľou, nakrájanou slaninou a cesnakom. Zmiešame so zemiakmi a dochutíme soľou a korením.
- 3
Cesto rozvaľkáme, rozdelíme na viac častí a naplníme plnkou. Poukladáme na vymastený plech a necháme podkysnúť, potrieme vajcom a pečieme pri teplote 180 oC zhruba 18 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu