Foto: sonulienka
Večer som našla na internete recept na tento chlebík a nedalo mi ho hneď nevyskúšať. Ráno som stala a chlebík upiekla. Celkom sa Zobraziť celý popisVečer som našla na internete recept na tento chlebík a nedalo mi ho hneď nevyskúšať. Ráno som stala a chlebík upiekla. Celkom sa mi recept páči a chlebík je výborný. Toto zvládne aj začiatočník.
na 200-180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si čo potrebujeme. Ja som dávala takúto múku: 1 1/2 hrnčeka hrubá, 1 1/2 hrnčeka hladká a 1 hrnček polohrubá múka. Inú som momentálne doma nemala a ráno o 5,30 hod. ešte nebolo nič otvorené.
-
2
Vo vlažnej vode rozpustíme 1 PL medu a pridáme droždie. Necháme chvíľku postáť. Keď začne droždie pracovať pridáme preosiatu múku do ktorej sme pridali soľ a trocha rasce a dve polievkové lyžice oleja. Dobre vypracujeme cesto ja som to dala do stroja a miešalo sa mi to 10 minút. Žiaľ kvások som zabudla odfotiť. Tu je vypracované cesto.
-
3
Chlebík necháme kysnúť 30 minút. Nakysnuté 1-krát.
-
4
Cesto si preložíme na mierne pomúčenú pracovnú podložku a dobre ho ešte premiesime.
-
5
Znovu ho dáme ešte na 30 minút nakysnúť. Medzi tým si ale asi 10 minút pred dokončením kysnutia zapneme rúru na 200 stupňov a vložíme do rúry plech na ktorom budeme chlebík piecť aby sa zohrial. Nakysnuté druhý krát.
-
6
Teraz si vyberieme teplý plech a rýchlo naň preložíme cesto. Samozrejme vyformujeme si ho ešte a dva krát prekrojíme. Dáme ho do rúry piecť. Ja som po 15 minútach stiahla teplotu na 180 stupňov a piekla ešte asi 35-40 minút. To je celé a tu je chlebík pripravený do rúry.
-
7
A tu sa už chladí upečený - trochu som ho potrela studenou vodou a samozrejme zakryla utierkou.
-
8
A tu už je prekrojený.
-
9
Trochu bližšie? Úplne jednoduché. Ak chcete vyskúšajte je naozaj výborný. Čo poviete ?
-
10
ČL = čajová lyžička
A naozaj je výborný, rýchle sa urobí a hlavne nenáročný.
carujeme.cz/revolucni-domaci-chleb-hotovy-za-90-min...
Aj ja som nad nim uvazovala, dobre,ze si ho pridala, vidim, ze je vydareny. A dala si aj kokosovy olej ako pise v recepte, alebo obycajny?
Máš ho krásny a určite aj výborný.
Toto je Pán chlieb :-)
Výborný recept. 5*