Kokosové palacinky s mangom

Tomáš Szabados, Katarína Nguyen
Panasian Restaurant hotela Mama‘s v Bratislave, 21. apríla 2015
Kokosové palacinky s mangom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 ml
2 ks
150 g
400 g
100 g
100 ml
5 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kokosové mlieko vymiešame s vajcami, pridáme soľ a múku a vypracujeme liate cestíčko. Naberačkou nalievame na rozohriatu maslom vymastenú panvicu a upečieme palacinky.

  2. 2

    Mango nakrájame na väčšie kocky. Do druhej rozohriatej panvice vsypeme cukor a roztopíme na karamel.

  3. 3

    Do karamelu pridáme mango, škoricu vcelku, zalejeme sherry a nastrúhame trochu kardamómu. Hotové palacinky prelievame omáčkou a posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Ak sa v tejto restauracii vari vsetko tak, ako chutia tieto palacinky, tak sa iste oplati navstivit. Su mega! Ja som mango potom este preliala troskou ghee, sherry nemam. A cesto bolo velmi riedke podla rozpisu, asi zalezi ake huste je kokosove mlieko, takze nabuduce od oka, aby sa lepsie robili. Ale inak... parada!

Jaj a este, skoricu som dala mletu sri lansku, krasne vonavu a ten aniz, tam som sa nejako stratila :) na fotke je badyan (v anglictine star anise), tak neviem, asi mal byt badyan. Ja som jeden do karamelu supla. A kardamon sa nestruha, v tobolkach su malilinke semienka, tak tie sa v maziari este mozu troska podrvit a to pouzit. Ja som pouzila normalne kupovany mlety kardamon.

Pridaj komentár k receptu: