S touto receptúrou som chcel v minulosti podnikať, no hygiene vadilo, že nie je sýtený (kvôli trvanlivosti).
príprava
na 80-90 °C
Postup
-
1
Pomaranče dobre umyjeme, pokiaľ sú striekané aj s kefkou. Celé nastrúhame na hrubom strúhadle, primiešame kyselinu citrónovú a 1,5 l vody. Prikryté necháme 24 hod. lúhovať. Potom zmes uvaríme tak aby sa dala kôra lisovať (roztlačíme ju medzi prstami). Zmes dobre nahladko rozmixujeme a rozpustíme v nej 1 kg cukru. Dolejeme do 10 litrov, zahrejeme asi na 80-90 stupňov C na dobu 15 min. (nevaríme) a môžeme plniť do sklených nádob, ktoré sa dajú uzatvoriť. Fajnoví konzumenti ho môžu cediť. Netreba sterilizovať.
- 2
Pokiaľ sme dodržali hygienu, tak po vychladnutí vydrží min. 3 týždne a v chlade aj dlhšie. Dá sa piť aj riedený až do pomeru 1:2 s vodou, ale najlepší je s vodkou. Pomer si určite sami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
dnes ho nerobím kôli množstvu cukru ... :)
Ináč, kde sa dá, snažím sa dať menej cukru, aby neboli nápoje aj jedlá také sladké