Foto: bozulka
Tento recept je veľmi rýchlo uvarený je to dobrá večera alebo obed keď nemáme čas.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šparglu očistíme a dáme variť do osolenej a osladenej vriacej vody.Dáme variť aj očstené,odlomené konce,ktoré použijeme napr. do zeleninovej polievky aj s vývarom.Varíme podľa potreby bielu,ktorú som mala varím asi 10 min.Medzi tým si očistíme zemiaky pokrájame podľa lubovôle a dáme variť alebo fritovať.Ja som použila friťák Tefal Actifry,ktorý používam často na fritovanie vysmážanie,pečenie lebo tam stačí malá lyžička oleja.Čas som nastavila na 20 min.zemiaky pokropila olejom a okorenila čiernym korením a mletou rascou.Asi 2 min.pred koncom zemiaky osolím a posypem vňaťkou.
- 2
Než sa ufritujú zemiaky šparglu vyberiem zamotám do šunky a proscciutta a dám do zapekacej misky do vyhriatej rúry asi na 10 min. Dresing som urobila z 2lyžíc majolky originál,2 lyžic oliv.oleja ,citr.sťavy,spetky cukru dobre vyšlahala a poliala šparglu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@martinka rozmýšlam k čomu by som to prirovnala,je to dosť typická chuť,možno tak trošičku ku karfiolu keď ho viac uvaríš.Ináč,poviem ti,že keď som šparglu jedla prvý krát tak som si hovorila panebože čo tí západniari na tom vidia.Tak sa nenechaj odradiť keby náhodou nechutila.Je to veľmi zdravá zelenina a to stojí za jej konzumáciu.Veď jej sezona je veľmi krátka.U nás sa varí aspoň raz za týždeň.
@babidka si kúpila friťák tiež a je s ním aj ona veľmi spokojná.