Sushi-Maki

fecalleg - fotkafecalleg, 13. augusta 2013
Sushi-Maki
Foto: fecalleg

Jednoduché a výborne sushi s avokádom, uhorkou, syrom a majonézou.

4-6
porcie
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 hrnčekov
10 ks
3-4 PL
1 ks
3 ks
50 g napr Eidam tehla

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ryžu varime v slanej vode v pomere 2.5 hrnčeku vody na 2 hrnčeky ryže. Varime asi 30 minút. Keď je ryža uvarená, tak ju vysypeme do mysy a lopárom ochladíme. Potom pridáme 3 lyžičky octu a jemne premiešame.

  2. 2

    Nori kúpime už orestované, uľahči to veľa prace. Podľa toho aké hrubé suši chceme, pridáme ryžu. Potom pridáme na tenké plátky nakrájané avokádo, uhorku, syr a len trochu majonézy. Ta by nám mala spraviť dochuť a nie hlavnú zložku chuti.

  3. 3

    Suši zrolujeme nakrájame poukladáme na tanier a podávame so sójovou omáčkou a wasabi pastou.

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
dufam, ze varechu necitaju japonci, prave sa ti podarilo obratit sushi svet hore nohami vdaka mojeneze a syru, este, ze si tam nepridal vegetu...:-(
sakra, ešte konzervovanú kukuricu a šampiňóny a máme kategóriu slovenské suši. alebo - ako dopsuť sushi. eidam. majonéza. @njdevil má pravdu - kde je vegeta? :-(((((
Len taka poznamka , sushi je vlastne prvy fast food na svete z 8 storocia v japonsku sa predava v samoskach ci na stanici alebo vo vlakoch az v 20 storoci s vynalezom ladniciek sa zacalo robit zo sushi aj snobske jedlo zo surovych ryb ktore sa predava v drahych sushi baroch :-) ( tradicne sushi nemali nic surove )
 en.wikipedia.org/wiki/History_of_sushi...
tiez si sushi pripravujeme doma z akychkolvek dobrych ingredients ktore mame v oblube. Kombinacii je takto neurekom ak si pripravime dobru ryzu.
okrem zeleninovych platkov ja obcas na balenie pouzijem aj ryzovy papier. @2010 aj ked je Kewpie draha, suhlasim, ze je NAJ.
Robim s nou aj salaty /vlazsky, tresku/. Skoda len, ze je vzdy dostat len v malom baleni. Tvoje prezentacie su vzdy prekrasne a ktore poznam viem ze aj chutne. Robis tu dobru sluzbu!
ahoj, kombinaciu neries, slovaci si musia zvyknut, ze sa musia skusat nove kombinacie (aj ked pre teba to urcite nove nie je :) iba sa chcem opytat, nie su toto skor maki? nam to tu stale opakuju, ze toto by mali byt maki :)
Tu je dnesna vzorka neslovenskeho sushi do ruky na obed od japoncov, vyprazane kurca s chilli a medovou omackou, tesne pred tym ako sa ta potvora ibisovska v pozadi snazila uchmatnut.




Pridaj komentár k receptu: