Sushi-Maki

fecalleg - fotkafecalleg, 13. augusta 2013
Sushi-Maki
Foto: fecalleg

Jednoduché a výborne sushi s avokádom, uhorkou, syrom a majonézou.

4-6
porcie
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 hrnčekov
10 ks
3-4 PL
1 ks
3 ks
50 g napr Eidam tehla

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ryžu varime v slanej vode v pomere 2.5 hrnčeku vody na 2 hrnčeky ryže. Varime asi 30 minút. Keď je ryža uvarená, tak ju vysypeme do mysy a lopárom ochladíme. Potom pridáme 3 lyžičky octu a jemne premiešame.

  2. 2

    Nori kúpime už orestované, uľahči to veľa prace. Podľa toho aké hrubé suši chceme, pridáme ryžu. Potom pridáme na tenké plátky nakrájané avokádo, uhorku, syr a len trochu majonézy. Ta by nám mala spraviť dochuť a nie hlavnú zložku chuti.

  3. 3

    Suši zrolujeme nakrájame poukladáme na tanier a podávame so sójovou omáčkou a wasabi pastou.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
sushi som nie jedla tak to vyskúšam recept si ukladám