Foto: kajusiqq
Pri neočakavanej návšteve:)
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Rúru predhrejte na 175 stupňov Celzia. V panvici s nepriľnavým povrchom zmiešame:) maslo, cukor, med, smotanu a citrónovú kôru. Privedieme do varu a pomaly varíme približne 5 minút alebo kým zmes nezačne tuhnúť. Nakoniec pridame pomleté alebo nasekané mandle a kandizované ovocie. Všetko dobre premiešame.
-
2
čajovou lyžičkou ukladame malé kôpky na plech s papierom na pečenie. vzdialenosť približne 10 cm od seba. Dame piecť na 10 minút. Kôpky sa roztečú na kolieska, ktorých tvar môžeme po vybraní z rúry upraviť nožíkom. :))
-
3
Florentínky nechame vychladnúť a potom ich natrieme z jednej strany rozpustenou čokoládou, na ktorej pri tuhnutí možme urobiť vidličkou vlnkové ozdoby ale nemusíme:) alebo ozdobíme cukríkmi:)
-
4
Tip: Tmavú čokoládu môžete nahradiť i bielou polevou. Ak chcete, aby florentínky vyzerali slávnostnejšie, posypte ich strúhaným kokosom.
- 5
Ja som si spravila vlastnu čokoládu:)........hera,kakao,praškový cukor a mliečko:))):-*
- 5
Diskusia k receptu