Chlieb domáci fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 17. októbra 2011
Chlieb domáci (fotorecept)
Foto: babkamt

Dnes som na seba veľmi hrdá,ale nie na chlieb,čo som upiekla,ale na to, že som si sama vložila fotky.Syna som prinútila,aby mi diktoval Zobraziť celý popisDnes som na seba veľmi hrdá,ale nie na chlieb,čo som upiekla,ale na to, že som si sama vložila fotky.Syna som prinútila,aby mi diktoval krok za krokom postup,keď mi pomáhal vložiť obrázky krtkovej torty a ja som si zapísala krok za krokom postup. Podarilo sa . Som v siedmom nebi.

20,40 minút
na 200,170 °C

Suroviny

700 g
100 g
200 g
6 dcl vlažná
2 ks varené
40 g
1 PL
1 PL
1 PL
2 čl




Postup

  1. 1

    Pripravila som si potrebné suroviny,Z droždia,1 pl medu a trochu vlažnej vody som spravila kvások.Kým mi vykysol,odvážila som múky.

    Chlieb domáci (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dnes som chlieb miesila v mixéri.Najprv som naliala do mixéra vodu a .kvások.Pridala som nastrúhané 2 malé varené zemiaky.

    Chlieb domáci (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pomaly som prisýpala múku.Lopatkou som zhŕňala z bokov misky cesto,aby sa rovnomerne vymiesilo.

    Chlieb domáci (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vymiesené cesto som vložila so misky.Nechala som cesto vykysnúť.Potom som ho preložila na dosku.Vytvarovala som chlieb .

    Chlieb domáci (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Bochník som dala na vymastený plech. Rúru som zapla na 200 °C . Do rúry na spodok som vložila misku s vriacou vodou. Chlieb som potrela vodou ,kým som ho vložila do rúry. . Na tejto teplote som ho piekla 20 minút.Potom som teplotu znížila na 170 °C a chlieb som piekla ešte 40 minút.Aj upečený chlieb som potrela vodou.Uložila som ho na mriežku.

    Chlieb domáci (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A tu je výsledok.Chlieb je vo vnútri vláčny.Kôrka chrumkavá.Mám rada v chlebe slnečnicové semienka.

    Chlieb domáci (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

evusik
@Babkamt palček hore za krásny chlebík aj za to, že si sa popasovala s postupom a pridala krásne fotky, učíme sa celý život :-)
sany11
jé to je ale krasny chlebik,klobuk dole ste velmi sikovna.véééélmi sa mi páči
ketty3811
chlebík vyzerá výborne a gratulujem k pridaným fotkám.:-)Veľa sme sa tu na Vareche naučili.:-))
klaura
ten teda JE :) hneď by som sa ponúkla ... ukladám si
vierik
Domáci chlebík je najlepší,máš ho pekný a tá kôrka...
zdenka1009
Dnes večer som bola kupovať chlebík na raňajky,ale nevedela som si vybrať. Ale tento by som kúpila okamžite. Sám sa ponúka zjedz ma.....
aroooo
krásny a určite chutný chlebík, krásne fotky, ešte keby si poslala aj ten písaný návod na vkladanie fotiek z mobilu....
45678
Nepoznám múku Farmbreat, to je špecialna chlebová do pekárničky?
poppozerám sa po nej, inšpirácia na jednotku, chlebík vyzerá veľmi chutne. Gratuľujem k vkladaniu fotografií, "závidím" ja som na také veľmi nešikovná :-))
mariaklara
Pekný chlebík, podobný pečiem, ale v pekárničke aj ja, s tou chlebovou múkou som veľmi spokojná.
viera1
Viem si predstaviť tú radosť,aj ja by som chcela.Chlebík je krásny a ja bez problémov vymením krajec domáceho chlebíka za hocijaký zákusok.Blahoželám k malej osobnej radosti.
babkamt
evušik,som šťastná,akoby som vyhrala v lotérii.Ešte že neprší,lebo by mi napršalo do nosa.Máš pravdu,človek sa učí celý život.
babkamt
kety3811,máš pravdu,že sa tu veľa vecí naučíme.Nielen čo sa týka varenia.Nadobudneme aj zručnosť v ovládaní PC.Aspoň ja som ju potrebovala získať.
babkamt
čťžýá,túto múku kúpiš v Lídli.Je to múka na pečenie chleba v pekárničke.
astheart
Vypadá nádherně a chutně! Zasloužíš si gratulaci (i za ty fotky), si velmi šikovná! :) :) :)
babkamt
aroooo,ja fotím fotoaparátom.Z môjho mobilu som som ešte neskúšala sťahovať fotky.Skús poprosiť ancicku,či by ti neporadila.Ona fotí mobilom.Hádam ti pošle ťahák.
babkamt
astheard,danculka,ďakujem za pochvalu.,ráta si mi to,keď také skúsené kuchárky mi udielia pochvalu.To vždy poteší.
babkamt
aroooo,ja fotím fotoaparátom.Z môjho mobilu som som ešte neskúšala sťahovať fotky.Skús poprosiť ancicku,či by ti neporadila.Ona fotí mobilom.Hádam ti pošle ťahák.
bibia1
@babkamt gratulujem ku vkladaniu fotografii, ste veľmi šikovná, no a ten chlebík je nádherný - uložila som si receptík, veď čo ak náhodou :)
elinka1
mňam.....určite by mi k nemu stačil hrnček mliečka. Dík za receptík, ukladám si ho.
jerica
Pekný chlebík , určite si viem predstaviť ako si sa tešila , ja sa tiež poteším za každým keď sa chlebík podarí "chlieb náš každodenný":-)
duschko
Som rad, ze sa ti tak darilo. Chlebik je velmi pekny a celkom vydarene foto, aj ked si si poradila pre niekoho s neriesitelnym problemom. Treba len skusat. Co by sme si pocali bez nasich deti. Ja sa tiez netrapim. Vzdy poziadam chlapcov a oni "radi" pomozu, myslim s PC.
palokuchki
@babkamt , chlebik mas velmi pekny. No a to pridavanie obrazkov, gratulujem. Ja som presne tak isto zacinala. Syn mi to ukazal ako sa to robi a ja som si bod po bode pisala a potom skusala a skusala. No asi nas starsich je tu viacej co sme takto zacinali.
tatranka
Pekne vypečený chlebík a viem si predstaviť tú vôňu v kuchyni.Pre mňa je novinka ten med.Určite vyskúšam.
dogagador
hodil by sa teraz hned sem k nam na ranajky ( mame o 6 hodin menej, ako vy ! )
babkamt
45678,prepáč,skomolila som ti meno,ospravedlňujem sa.Duschko,máš pravdu.No keby som bola skôr tlačila na syna,nech mi dovolí si písať postup,už som to mohla dávno vedieť.On si myslel,že ked mi to pár krát ukážeˇ,vedˇ je to ľahké,že si to zapamätám.
Palokuchki,tdogagador,dakujem,vaša pochvala ma teší.
babkamt
tatranka,Ten med mi poradil sportak,keď reagoval na Môj druhý doma pečený chlieb.Vtedy mu poradil,aby som do droždia dala 1 pl medu.No aby som nespyšnela,druhý krát budem dávať na 1 kg múky len 5,5 dcl vody a nie 6 dcl..Vtedy je chlieb vyšší,lebo je cesto hustejšie.Druhý krát to už budem vedieť.Kombinujem si recepty a samozrejme,kým ich nevyskúšam,neviem,kde je chyba.No mám dojem,že som na to už prišla.
sovka62
Presne viem, ako sa cítiš, ja som to tiež zažila, keď sa mi prvý raz podarilo pridať fotografie a to som to zvládla sama, nemal mi kto poradiť. Teraz to už robím automaticky, ale sú ešte veci, ktoré by som sa potrebovala naučiť. Napr. viac fotografií na jednom obrázku, nick cez úvodnú fotografiu a bolo by toho ešte kopec. Hádam raz.......
babkamt
sovka,ovládol ma taký pocit eufórie,že som kričala pri počítači.Môj manžel sa až zľakol.Najprv musím zvládnuť bez ťaháva vkladanie a úpravu fotiek.Potom budem chcieť postúpiť do vyššieho levelu ako ty.Ale chvíľu počkám.Trochu neskôr zasa pritlačím na syna .......
babkamt
janger,dúfam,že sa mi to podarí aj na druhý krát.Ďakujem za milý komentár.
sportak
Gratulujem Ti k pekne upečenému chlebu. Ja ho pečiem tak isto a aj ja pridávam slnečnicové semienka. A ešte dodám surové tekvicové a ľanové /tie roztlačím v mažiari/. Kupujem ich v bioobchode. Som rád, že si vyskúšala med do kvásku. Ja v poslednej dobe kvások nerobím, ale vo vlažnej vode rozpustím lyžicu medu, potom pridám droždie a to všetko vlejem do hrnca, kde je už preosiata múka so všetkými ingredianciami /soľ, nastrúhané uvarené zemiaky a semienka/. Dôkladne vymiesim a vykysne mi perfektne. A na záver gratulácia k novej počítačovej zručnosti. Len tak ďalej.
babkamt
sportak,stále sa učím,ďakujem za povzbudivé slová. Mažiar mám.Takže najbližšie skúsim podľa teba .
cupcake
Vidim, ze treba citat vsetky komentare. Dneska mam trosku viac casu, tak yu mozem sediet sediet za pocitacom a prezerat recepty. Nikdy som nepocula, ze by sa do kvasku daval med. Ale teraz to skusim. Vdaka za rady. Chleba velmi nepeciem, lebo kupujem z jednej malej pekarnicky predpeceny a zamrazeny, ktory si potom mozem dopiect, ked potrebujem. Nejako sa mi nikdy nepodaril urobit moj a dobry. Toto vsak vyzera zaujimavo. Skusim. Vdaka vsetkym za rady a skusenosti a Sportakovi za dobry typ-nerobit kvasok, ale vsetko zmiesat dokopy naraz. Velmi sa mi ti paci, kedze nemam vela casu.
alexa73
Celkom oprávnene môžeš byť hrdá aj na chlebík !!!
ekonom1
aj mňa ten med prekvapil,skúsim čo to spraví............
babkamt
@alexa73 chlieb sa mi naozaj podaril. @ekonom1 vyskúšaj dať med. Potom sa ozvi. Všimni si komentár od sportak.To on mi poradil dávať do kvásku 1 pl medu.
iva63
@babkamt chlebík je prekrásnyyy-:)..receptík až teraz objavujem, nejako som pred rokom absentovala na vareche-:) tak ťa chválim až teraz-:) pečiem rovnaký, len ja nedávam cukor, alebo med, ale slad pšeničný...ten krásne vonia obilím-:) a tú múku Farmbread tiež nepoznám...možno zato, že nemám pekárničku-:)
kimlo
Podaril sa parádne, použil som len múku T650 a 300g pšenično-ražnej, a vynechal som tie semienka, akurát celú rascu som dal..kvások s medom je úplne super! Obrovský chlieb mi nakysol, po upečení cez celý veľký plech!...








vďaka za recept..
babkamt
@kimlo to je ale obrovský chlieb. Veľmi sa teším s tebou, že sa ti podaril. To, že si nedal semienka, nevadí. Tá rasca tam určite pasuje. Múky tiež miešam podľa nálady. Súhlasím, že kvások robený s medom je super. Je vidieť, že je cesto dobre vypracované, vykysnuté. Pri pohľade na tvoj chlieb cítim v nose tú jeho fantastickú vôňu:-) Ďakujem za pridané fotky. Si proste chlap do voza aj do koča:-) Pekný večer ti prajem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia