Jedlé muchotrávky :-)))

diabambulka - fotkadiabambulka, 8. júna 2011

Jedlá, rýchla a efektná dekorácia...

2
porcie
5 minút
príprava

Suroviny

2 ks natvrdo
1 ks




Postup

  1. 1

    Vajíčka uvaríme, ošúpeme a skrojíme z dvoch protiľahlých strán. Paradajku prekrojíme na polovicu a napichneme na špáratko. To zapichneme do pripraveného vajíčka.

    Jedlé muchotrávky :-))) - obrázok 1
  2. 2

    Z odkrojených častí vajíčka si nakrájame malé kúsočky a následne poprikladáme na paradajkový klobúčik.

    Jedlé muchotrávky :-))) - obrázok 2
  3. 3

    Hotovo ...

    Jedlé muchotrávky :-))) - obrázok 3

Diskusia k receptu

viera1
Krásne sú... A napadlo ma,že mám také slamky s priemerom 7 mm,tak skúsim urezať plátok vajíčka a so slamkou narobiť kolieska.Ďakujem za nápad.
babkamt
V jednoduchosti je krása.Chválim.Je to rýchle,oku lahodiace.Nápad využijem pre moju vnučku,ktorá paradajky akosi nemusí.
klaura
júj, aké milé ... urobím na raňajky a svet bude hneď veselší ... :)
pivonka
Krásne to vieš robiť! A tie malé šampiňónky tam veľmi pasujú. Keď bola dcéra malá, tiež som ich robievala na detské oslavy. Biele bodky som robila z mäkkého syra zdobítkom na torty.
ivanko46
Taká mladá a taká šíkuľka.Chvá_á_ á lim , pekné a chutné.
ivanko46
Taká mladá a taká šíkuľka.Chvá_á_ á lim , pekné a chutné.
marula
Včera som pozerala staré časopisy a túto úpravu zeleniny som tam našla. Ďalšie muchotrávky boli: spodok kúsok banánu a na vrchu jahoda a biele bodky zo šľahačky.
evanaaa
No,naša Diabambuľka sa prejavila znovu, jej kreativita nemá konca a nápady sú na jednotku. Nemám malé deti síce, ale zíde sa aj inokedy takýto nápad a oceňujem aj Viera1, vykrojiť bodky slamkou alebo niečim kruhovým z vajíčok. Aešte by som dotvorila - pridala trávičku z cíbikov, zelenej vňaťky z cibuľky, napichala by som na plátok syra a naň postavila hríbik.
diabambulka
ďakujem všetkým za milé reakcie a ďalšie skvelé nápady, od tých ako urobiť zo slamky okrúhle bodky, cez ovocné variácie banán s jahodou a šľahačkovými bodkami až po nápad s trávičkou z cíbikov čo veeeľmi ľúbime, vždy si pár cíbikov uchmatnem u babky v záhrade keď sme na návšteve :-))) ďakujem a vaše nové zlepšováky na budúce použijem, keď budem zdobiť nejakú studenú misu pre návštevu :-)))
lyali
Konečne sa dostávam ku komentovaniu Tvojich krásnych kuchárskych nápadov :-) Kedysi sme takéto jedlé muchotrávky plnili plnkou (vajíčko sme skrojili tak, aby sa dal vydlabať žĺtok a jamku po žĺtku naplnili chutnou nátierkou zo žĺtka, napr. syrokrému, atď. a prikryli paradajkou tak ako ty) :-)
cica2
nádhera!!!! Dosť dlho som tu nebola a koľko krásnych receptov, si stihla popridávať:))
frauakbari
ja na tieto vajíčkovo-paradajkové muchotrávky "kreslím" bodky majonézou ツ
diabambulka
frauakbari :-D
ďalší zlepšovák, naposledy som videla niečo podobné v nejakom časopise a predstav si že mali urobené ešte aj oči z klinčekov a ústa z reďkovky:-D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia