Foto: palokuchki
Jahnacina pripravena na tento sposob sa obycajne podava bez inej zeleniny. No kto ma rad moze si k jedlu pripravit brokolicu, karfiol alebo Zobraziť celý popisJahnacina pripravena na tento sposob sa obycajne podava bez inej zeleniny. No kto ma rad moze si k jedlu pripravit brokolicu, karfiol alebo cukiny uvarene na pare.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
750 g |
|
3 PL, na vyprážanie |
|
3 ks |
|
2 strúčiky |
|
3 ks |
|
2 ks, čerstvé |
|
2 KL, / kukuričný škrob |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1/2 salky |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Jahnacie maso si pokrajame na tenke pasiky.
-
2
Stredne velke cibule si pokrajame na vacsie mesiaciky, mlade cibulky na dlhsie pasiky.
-
3
Vo woku si rozpalime olej.
-
4
Maso opekame po castiach na rozpalenom oleji zo vsetkych stran asi 2-3 minuty. Toto mnozstvo masa sa dalo opiect na dva razy.
-
5
Opecene maso si odlozime do misky. Do woku si dame cibulu, mladu cibulku, roztlaceny cesnak a na drobno nakrajane cili papricky. Toto vsetko tiez opekame asi 2 minuty.
-
6
Opecenu cibulu si odlozime na bok woku a vlozime oprazene maso. Vsetko zalejeme pripravenym nalevom, premiesame a spolu povarime este asi 2-3 minuty. Nalev si pripravime zmiesanim maizeny, sojovej omacky, oyster omacky, soli a vody.
Diskusia k receptu