Jahňacina na mongolský spôsob fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 13. februára 2011

Jahnacina pripravena na tento sposob sa obycajne podava bez inej zeleniny. No kto ma rad moze si k jedlu pripravit brokolicu, karfiol alebo cukiny uvarene na pare.

4-6
porcie
8 minút
príprava
14 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
3 PL, na vyprážanie
3 ks
2 strúčiky
3 ks
2 ks, čerstvé
2 KL, / kukuričný škrob
2 PL
1 PL
1/2 salky
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jahnacie maso si pokrajame na tenke pasiky.

    Jahňacina na mongolský spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Stredne velke cibule si pokrajame na vacsie mesiaciky, mlade cibulky na dlhsie pasiky.

    Jahňacina na mongolský spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vo woku si rozpalime olej.

    Jahňacina na mongolský spôsob (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Maso opekame po castiach na rozpalenom oleji zo vsetkych stran asi 2-3 minuty. Toto mnozstvo masa sa dalo opiect na dva razy.

    Jahňacina na mongolský spôsob (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Opecene maso si odlozime do misky. Do woku si dame cibulu, mladu cibulku, roztlaceny cesnak a na drobno nakrajane cili papricky. Toto vsetko tiez opekame asi 2 minuty.

    Jahňacina na mongolský spôsob (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Opecenu cibulu si odlozime na bok woku a vlozime oprazene maso. Vsetko zalejeme pripravenym nalevom, premiesame a spolu povarime este asi 2-3 minuty. Nalev si pripravime zmiesanim maizeny, sojovej omacky, oyster omacky, soli a vody.

    Jahňacina na mongolský spôsob (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Jahňacinu som nejedla už pár rokov.Naposledy,keď sme utiekli z osláv 1.-ého mája vo štvorici a išli do lesa.Počasie krásne a partia nám neznáma tam opekala jahňa na ražni.Boli sme pozvaní a lepšie jahňa som v živote nejedla...prekrásny prvý máj.To Tvoje by som rada ochutnala :-)))

Pridaj komentár k receptu: