
Medový koláč
Je celkom jednoduchý, dokopy tam toho ani moc nejde, je rýchlo pripravený a rýchlo hotový....

Netradičné medové rezy
Klasické medové rezy raz moja babka pripravila s netypickou plnkou. Namiesto lekváru dala ako strednú plnku orechovú náplň do oblátok....

Liptovská kapustnica
alebo aspon pod tymto nazvom som ju dostala ja od kamosky. Myslim, ze som v...

Omáčka ku grilovanému mäsku - BBQ sauce
V hrnci si rozpustíme maslo a pridame do neho všetky ostatné ingrediencie. Nechame bublat na miernom ohni...

Krémešová torta s ovocím
Pre milovníkov krémových zákuskov. Túto dobrotu pripraví aj začiatočník jednoducho a rýchlo.

ANZAC keksy
Nazov tychto keksov ANZAC je skratena forma z nazvu Australia New Zealand Army Corp (Australsko Novo Zealandske...

Oškvarkové knedličky s kyslou kapustou
Zemiaky uvaríme v šupe, ošúpeme a pretlačíme. Pridáme krupicu, žĺtky a maizenu. Dochutíme...

Detské lievance nekysnuté
Tento receptík na lievance som našla niekte na nete tak som sa rozhodla ich vyskúšať a stálo...

Morčacie tajomstvo
Recept, ktorý je v našej rodine veľmi obľúbený už dlhú dobu a pripravujem ho hlavne pri...

Bravčové mäso so zeleninou na ázijský spôsob stir - fry
Recept je z www. taste. com. au

Štrúdľa z ťahaného cesta
Vždy som chcela štrúdľu z ťahaného cesta vyskúšať. Keďže si však netrúfam na jeho prípravu, a...

Kalerábové pyré
Ochutnala jsem v Anglii před mnoha lety a mám ho velice ráda. Jemná, příjemná...

Mamine bystrické zemiaky
Jednoduchý recept na zapekané zemiaky od folkloristu a frontmana skupiny Družina.

Milánske risotto so zelenými fazuľkami
Skúste. Doprajte si namiesto štrku - rizoto našich mám s kuracími prsiami alebo zbytkami mäsa, ...

Talianska focaccia
Focaccia sa pripravuje z chlebového cesta. Môže sa podávať samostatne alebo ako príloha k šalátom, ...

Briošky v kvetináči
Aby ste si nemysleli, že som presádzala kvietky a nejaké kvetináče mi zostali a tak som...

Papriky s vajíčkom
Horúce letné dni nás nabádajú skôr k leňošeniu a ja ponúkam receptík, ktorý ani zďaleka nemôže...

Pizza v zapekáči na pizzu
Mám novú pec na pizzu, tak som ju musela vyskúšať. Nebol k nej nejaký podrobný slovenský návod,...

Farfalle s lososovou omáčkou
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Potom...

Kašľajúca paštéta
Recept som spísal v čase, keď boli noviny plné vtáčej chrípky a japoncov s rúškami na...

Špargľa v lístkovom ceste
Lstkove cesto rozrežte na 6 častí (chladené lístkové cesto). Na každý plátok dajte lyžičku pesta, plátok...

Orechové špičky
Tieto špičky som doteraz robievala vždy na Vianoce a Veľkú noc. Recept som dostala asi pred...

Nakladané údené kuracie krídelká pikantné
Je to taká chuťovka na oslavy a po oslavách životabudič. Dajú sa naložiť aj stehná a...

Nadýchaná bábovka
Bielky oddelíme od žĺtkov. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov s pridaním štipky soli. Žĺtky vymiešame...

Bravčová panenka plnená sušenými slivkami a mandľami
Pre tých, ktorí obľubujú kombináciu mäsa, ovocia a chilli je to naozaj delikatesa...

Gazpacho - studená paradajková polievka
Chladivá a osviežujúca polievka pochádzajúca z Pyrenejského poloostrova. Portugalci a Španieli ju milujú, možno si...

Kaša z brokolice
Mimoriadne dobra príloha k mäsu pri delenej strave, v podstate celkom nahradí zemiakovú kašu.

Bulgur mámený Marokom
Letné obdobie so sebou okrem čerstvých surovín spravidla prináša aj zmenu chuti, viac ako zapražené jedlá...