Lahodný karí cícer s feniklom

pumaamravec - fotkapumaamravec, 8. marca 2014

Sýte jedlo, plné chutí. Fenikel dotvára jemnú chuť k ostrejšej kari paste.

3
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Papriku a fenikel nakrájame na pásiky, cibuľku na kolieska. Konzerva cíceru mala 350 g pred odkvapkaním.

  2. 2

    Papriku, fenikel, cibuľku a cícer opražíme na olivovom oleji. Vmiešame kari pastu, kokosové mlieko, vývar a varíme 10 minút. Dochutíme soľou, citrónovou šťavou, repkovým olejom a petržlenovou vňatkou.

Diskusia k receptu

martinis
Tak, a je rozhodnuté o zajtrajšom obede :-)) Páčia sa mi suroviny, teším sa na tú chuť. Hodila by sa k tomu najskôr ryža, čo povieš ? :)
frezia68
Páči sa mi všetko,len karí neobľubujem.....ale ma to láka vyskúšať :-) asi vynechám pastu a len trocha postraším karí ?
pumaamravec
@martinis ryza je k tomu vyborna;) a dobru chut teda k zajtrajsiemu obedu;)

@frezia68 jasne ak nemas rada kari, tak staci len trosku poprasit kari praskom a chut bude naozaj len jemnucka;)
tiginko
veľmi pekný recept, takéto jedlá mám rada. Konečne hádam bude mať fenikel v našej kuchyni premiéru
tiginko
som veľmi rada, že som si tento recept uložila, dnes som sa ním nechala inšpirovať a dopadlo to fantasticky. Hľadala som využitie pre uvarenú hnedú fazuľu, takže použitá je tá namiesto cíceru, mladú cibuľku som nahradila červenou cibuľou a zarestovala som aj za lyžicu paradajkového pretlaku. Kombinácia fenikla, kokosovej smotany a pálivej červenej kari pasty je dokonalá. S ryžou perfektný obed. Patrí ti vďaka za inšpiráciu @pumaamravec



Zaujímavé video z archívu TV Varecha