Foto: nanacel
dlho som hľadala bezlepkový recept, aby bol aj chutný, aj mäkký a aby pekne vykysol... takto sa mi zatial podaril najlepšie :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
250 ml |
|
40 g ( 1 kocka ) - môže byť aj sušené |
|
100 g |
|
2 |
|
1/2 čl |
|
80 g |
|
čerstvé alebo kompótové |
|
čerstvé alebo zavárané |
|
1 |
|
Posýpka: | |
40 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Pripravíme si kvások zmiešaním vlažného mlieka s lyžičkou cukru a droždím.
- 2
Zmiešame múku, soľ, cukor, kvások, žĺtka, olej a zvyšné mlieko. Vypracujeme vláčne cesto. Nesmie byť ani tuhé ani riedke....jemne sa lepí.Dáme kysnúť do rúry pri 50 stupnoch na 30 minút. Pri kysnutí som na spodok rúry položila aj misku s vodou, aby lepsie nakyslo.
- 3
Cesto si potom jemne rozvaľkáme na veľký plech. Ja som ani nepodsýpala múkou, cesto sa na valček nelepilo. Poukladáme slivky, posypeme čučoriedkami a škoricovým cukrom.
- 4
Zmiešame posýpku, roztrúsime ju po povrchu koláča a ten potom pečieme pri teplote 220 stupňov asi 10 minút, teplotu potom znížime na 180 stupňov a dopečieme 20 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu