Šalát s červenou repou a kozím syrom

redakcia - fotkaredakcia, 20. augusta 2009
Šalát s červenou repou a kozím syrom
Foto: Pravda: Ivan Majerský

Či už sa rozhodnete pre kučeravý šalát frisée, čoraz obľúbenejší polníček alebo ostrejšiu rukolu, neoľutujete. Šaláty z kuchyne známeho Marcela Ihnačáka sú skrátka úžasné.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
200 g
200 g
5 vetvičiek
1 dl
1 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Červenú repu uvaríme v osolenej vode do mäkka, olúpeme, nakrájame na mesiačiky a dáme do misy. Polejeme balzamikovým octom, olivovým olejom, ochutíme a pridáme tymian.

  2. 2

    Zľahka premiešame a necháme asi 15 minút marinovať. Potom rozložíme na taniere, posypeme umytou a očistenou rukolou, kúskami kozieho syra a lístočkami tymianu.

  3. 3

    Pred podávaním ešte pokvapkáme olivovým olejom a balzamikovým octom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Vymazať
ježišííí ... s červenou repou to musí byť vynikajúce. Prečo som ho tu v lete nevidela?
Vymazať
Pekný recept, dnes som ho vyskúšal. Použil som fajnový syr, kozí s rozmarínom a tymiánom a bolo to výborné. Opäť raz výborný recept od Marcela :)