Foto: Pravda: Ivan Majerský
Či už sa rozhodnete pre kučeravý šalát frisée, čoraz obľúbenejší polníček alebo ostrejšiu rukolu, neoľutujete. Šaláty z kuchyne známeho Marcela Ihnačáka sú skrátka úžasné.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Červenú repu uvaríme v osolenej vode do mäkka, olúpeme, nakrájame na mesiačiky a dáme do misy. Polejeme balzamikovým octom, olivovým olejom, ochutíme a pridáme tymian.
- 2
Zľahka premiešame a necháme asi 15 minút marinovať. Potom rozložíme na taniere, posypeme umytou a očistenou rukolou, kúskami kozieho syra a lístočkami tymianu.
- 3
Pred podávaním ešte pokvapkáme olivovým olejom a balzamikovým octom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu