Foto: paploska
Túto "pomazánku" rada robievam na rýchle a zdravé raňajky. Vyskúšajte :-)
porcie
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si všetky potrebné suroviny. Zrelé avokádo má byť jemne mäkké a na povrchu nesmie mať žiadne škvrny. Jeho vnútorná farba je zelená :-) V nákupných centrách bežne kúpite drahšie zrelé alebo nezrelé, ktorému stačí 7 dní v kuchyni a dozreje pri izbovej teplote.
-
2
Na drobno pokrájame cherry paradajky. Môžete ich nahradiť jednou zrelou, ale cherry sú v zime chutnejšie ako akákoľvek iná paradajka :-). Polovičku malej cibuľky pokrájame úplne na jemno, cesnak pretlačíme a z papričky vyberieme jadierka a pokrájame.
-
3
Avokádo jednoducho pretlačíme vidličkou, ak je avokádo zrelé, tak to ide ako po masle :-) Z nezrelého ju nerobte. Do pomazánky pridáme všetky ostatné ingrediencie - paradajky, citrón alebo limetku (rýchlo), pretlačený cesnak, papričku a koriander. V zime zvyčajne dávam sušený koriander, a ak nemáte čerstvú čili papričku dajte sušené čili. Na koniec pomazánku dosolíme podľa chuti. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu