Libanonský šalát tabbouleh
Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 9. júna 2023
mesačník Varecha, 9. júna 2023
Foto: Shutterstock
Ochutnajte doma najznámejší libanonský šalát z bulguru.
3
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
200 g |
|
700 ml vriaca |
|
3 ks |
|
2 ks |
|
185 g |
|
10 g čerstvá |
|
3 listy |
|
Dresing: | |
z 2 citrónov |
|
125 ml |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Najprv pripravíme dresing, všetky suroviny a šťavu z citrónov len zmiešame.
- 2
Bulgur prepláchneme studenou vodou a vložíme do keramickej misy. Bulgur zalejeme vriacou vodou, misu zakryjeme a necháme bulgur v teple napučať asi 30 minút, kým nevsiakne všetka tekutina a nebude mäkký.
- 3
Zeleninu aj bylinky nakrájame nadrobno, zmiešame s bulgurom a dresingom.
Tiež bulgurový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Zálievky stačila 1/2 a petržlenovú vňať som dala odhadom.
Ďakujem za recept 😊