Bulgurový šalát
Bulgurový šalát

Libanonský šalát tabbouleh

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 9. júna 2023
Libanonský šalát tabbouleh
Foto: Shutterstock

Ochutnajte doma najznámejší libanonský šalát z bulguru.

3
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

200 g
700 ml vriaca
3 ks
2 ks
185 g
10 g čerstvá
3 listy
Dresing:
z 2 citrónov
125 ml
1/2 ČL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Najprv pripravíme dresing, všetky suroviny a šťavu z citrónov len zmiešame.

  2. 2

    Bulgur prepláchneme studenou vodou a vložíme do keramickej misy. Bulgur zalejeme vriacou vodou, misu zakryjeme a necháme bulgur v teple napučať asi 30 minút, kým nevsiakne všetka tekutina a nebude mäkký.

  3. 3

    Zeleninu aj bylinky nakrájame nadrobno, zmiešame s bulgurom a dresingom.

Diskusia k receptu

violeta
Je veľmi chutný, na grilovačku ako stvorený.
Zálievky stačila 1/2 a petržlenovú vňať som dala odhadom.
Ďakujem za recept 😊


1x hanis




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia