príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
šošovicu namočíme asi na 4 hodiny do vody. Po premytí ju precedíme a dáme do väčšieho hrnca so studenou vodou variť.
- 2
Ked voda začne vrieť ošúpeme mrkvu, petržlen a cesnak (asi 2 strúčiky) na malé kolieska. Cibuľku tiež nakrájame na drobno. Potom cibuľku speníme na oleji. Ked je skovitá prisypeme mletú papriku. Odstavíme. Do vriacej šošovice pridáme nakrájanú zeleninu a necháme minútu prevrieť. Potom prilejeme cibuľovú zápražku. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Necháme miernie vrieť asi pol hodinu.
- 3
Ked je zelenina aj šošovica mäkká pridáme cestoviny. Môžu byť aj niťovky ale s domácimi chutí lepšie :) Varíme ešte asi 10 minút (alebo podľa toho čo je napísané na obale cestovín ak nie sú domáce). U nás doma táto polievka snád nikdy neomrzí :P
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu