Foto: ancicka
Tieto tyčinky sú vhodné k vínu.A nielen...
3 plechy
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
12-15 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Z uvedených prísad v miske zarobíme hustejšie cesto.Ak by bolo tuhšie,dolejeme troška mlieka.Polovicu syra nastruháme a polovicu necháme na postruhanie na cesto.
-
2
Cesto necháme 1 hodinu v chlade postať.
-
3
Potom cesto vyvaľkáme na 1 cm a potrieme žltkom.
-
4
Pokrajame na tyčinky a na cesto postruháme zbytok syra.Môžeme posýpať aj sezamom.
-
5
Tyčinky poukladáme na pomastený plech.Necháme na plechu aspoň 15 min. podkysnúť.Ruru vyhrejeme na 200°C.Pri vkladaní teplotu stiahneme na 170°C.
-
6
Pečieme do zlatista.Po upečení sú veľmi jemné .Fantastické.
tyčinky. Namiesto syru môžu ísť arašidky pomleté, asi 150 g.
Robila som aj s kečupom a origanom.